♣hundar och ungar och lite till♣

Alla inlägg under mars 2008

Av Camilla - 18 mars 2008 14:16

som fullständigt kom av sig.

I helgen var vi ute på gården,sopade vägen och krattade ihop en massa krafs på gräsmattan. Vi stuvade undan bobar och pulkor som stått framme orörda en längre tid. Ser inte bättre ut än att grejerna åker fram idag igen. Sabla väder ;-)

Det vet vi väl, att det inte är nån vår än på ett tag men va f-n,man blir ju så lurad när fåglarna hojtar allt dom kan. Solen värmer med sina härliga strålar. Det är bart på backen och man kan sitta på förstukvisten och dricka kaffe. Då är det ju för sjutton gubbar vår!

Men det är bara att ta emot snöeländet. Den är ju iaf gratis.

Idag har det inte blivit så mycket vettigt gjort. La ett åkerspår som gick fint. Det var innan snön började vräka ner. Sen har det mest blivit plock med ditt och datt. Vanliga tråkiga hemma sysslor.

Håller på att ragga sommar jobb till Robin. Han blir ju femton nu i vår så det är väl dags att börja göra rätt för sig ;-) Hoppas att vi får napp någonstans. Nyttig att få känna på hur det är att tjäna egna pengar. Förhoppningsvis får han en helt annan uppfattning om kronans värde när han måste gno ihop till den själv.

Ska jag gå ut och skotta lite????

Nääee jag gör kaffe istället.

Höjt!

Av Camilla - 17 mars 2008 09:38

Igår eftermiddag drog vi till Rättvik för lite inomhus träning.

Stuvade in Bentley,Bono,Melker, Madde och Anki i bilen min!!

Trodde att det skulle bli voff voff och gnäll gnäll hela resan men inte ett ljud i från vovvarna ;-)  Väluppfostrade killar må jag säga!!

Om nu hundarna var tysta så var det tusen gånger värre med kärringarna som var med. Bladibladd bladd ,hysteriska friss ,högljudda asgarv å lite mer pladder. 

Sen jag då,som hela tiden tjatade: vart ska vi nu då. Vart vart????!!! Jag har tyvärr inte begåvats med något som helst lokalsinne. Men det hade ju dom andra en del av som tur var.

KÖR RAKT FRAM! hojtade Anki i en rondell.

Jamen jag måste väl för f-n kolla om det kommer nån bil först! röt jag.

Det behövs bara i den första rondellen här i Rättvik svarade hon då.

Så då fick jag lära mig det också ;-)

Nåväl, inne i ridhuset var det iaf full rulle. Massa hundar som tränade lydnad och en massa agility hundar som sprang för brinnande livet.

En träning med störning som heter duga! Huuur skulle detta gå???

Jo minsann! Mitt flit med kontakt övningar har gett resultat!!!!

Trots vansinnet som rådde där inne så höll Bentley jättefin fokus på mig!!

Hurra hurra va glad jag blev. Det funkar!!!

Klart som 17 att han tappade emellanåt (vem skulle inte göra det när fjärilshundarna gläfser förbi i 200 knyck)  men på det stora hela så är jag super nöjd med Bentleys prestation igår. Härliga underbara hund!!!

Dom andra såg jag inte så mycket av, man hade full upp med att hålla reda på sig själv. Dom sa iallafall när vi for hem att dom var nöjda dom med. Toppen!!!

Tack säger vi till Emelie som slängde ut en förfrågan om vi ville följa med dit!!! Annars hade vi inte haft en aaaaaning om nåt sånt.

Tack tack!!

Nu sprider sig doften av nybryggt kaffe så jag måste gå ner och ta mig en kopp!

Goodbye!

 

 

 

Av Camilla - 15 mars 2008 13:45

Vad härligt glad man blir av några solstrålar ;-)

Idag har vi varit till min pappa och hälsat på en sväng på förmiddan. Han bor ju inte mer än 5 mil härifrån men man kunde tro att det var 100 så sällan som vi råkas.

Det var en trevlig lite utflykt med kaffe och skvaller.

 Sen när man för engångs skull tar sig för med nånting, (är ju hemma JÄMT) ja då ringer Emelie sådär spontant och frågar om vi ska hitta på nåt skoj med hundarna. Jahaja, det hade ju varit roligt men nu var jag ju som sagt var inte hemma. Är det inte typiskt? Hon kunde väl ha ringt en halvtimme tidigare, innan vi fick för oss att åka bort ;-)

Vi får se hur det blir imorgon då om det blir nå träning av. Ev åker vi till Rättvik och känner oss för där.

Det har känts så jäkla bra när vi tränat dom sista dagarna. Allt fungerar finfint. Hoppas det håller i sig ;-)

Nu ska vi fixa lite käk sen ska vi ut i solen och aktivera oss litegrann.

En promenad och lite träning. Det blir bra i dag det.

Ajöken!

Av Camilla - 11 mars 2008 11:28

Idag hade "Ankibono" och jag tänkt att åka till ridhuset för lite inomhusträning. Nu blev det inte så för Anki lider av sviterna efter en trolig hjärnskakning.Men envis som hon är så skulle vi då visst träna när jag ringde henne i morse. Eftersom hon inte verkar ha nå som helst insikt om hur allvarligt det faktiskt kan vara med hjärnskakning så fick jag tala om på skarpen  att hon skulle  stanna hemma i sängen istället för att flänga runt som en furie i ett ridhus.

Jaaa  tycker du det? säger hon då! Ibland måste man sätta sig själv i första rummet kära Anki!!!

Nu hoppas jag att hon ligger och tar igen sig ;-) (men troligtvis NOT)

När det nu inte blev nåt tränigspass i Mockjokk så drog jag istället på mig stövlarna och klafsade ut på åkern. Där la jag ett spår med tre pinnar och en slutpinne. Med räta och spetsiga vinklar. Ja, alltså spåret hade vinklar,INTE pinnarna. Heh!!

Det var väl typ ett halvår sen vi spårade sist så jag tänkte att detta blir en riktig utmaning.

Pyttsan vad jag bedrog mig!  Rakt ut i spåret gick det. Lungt och metodiskt med nosen i backen. Hitta första och andra pinnen utan problem. Tappade spåret lite efteråt, gjorde några slag och tog sen upp det igen. Tredje pinnen och slutpinnen var inga som helst problem.

Kanonfint arbete på min ära!!!!

Måste träna mer på framförgående och budföring. För vi det att sitta så blir det kanske apelldebut innan sommaren är slut. Det vore jättekul!!

Vi tränar på så får vi se hur det blir.

Nu blir det kaffe sen ett lut på soffan ;-)


Av Camilla - 10 mars 2008 08:31

Jag var visst en aning less igår;-).  Har visst fått en liten släng av vår depp. Skulle gärna ta en stor släng av Johnny DEPP i stället. HAHA.

Regnet öser ner så det blir till att hålla sig inne idag. *surar* Man kanske skulle baka eller nåt. Vi har ju rätt många födelsedagar här i vår. Ja vi får se hur det blir med den saken.Kanske inspirationen kommer farandes.

Uttrycket "jätti bokki lajt" som Eddie brukar säga är iaf Yes box alright!!

Så nu är jag skyldig min bästa vännina /kusin tio kronor. Hon löste det direkt. Bla jott gumman ;-)

Han har ett annat roligt ord också som han gärna använder. Särskilt när han talar i telefon. Han pratar på som vanligt och är artig och någotsånär väluppfostrad ända tills det blir dags att säga hej då.

Då håller jag nästan andan och tänker att den här gången går det nog bra. Skynda dig att säga hejdå nu då och ge mig luren.

Men han lurar mig varje gång och det sista han säger i telefonen varje gång är; LÖVHÖLÄ!!!

Trevlig liten krabat va. Fattar inte va han får allt ifrån? Måste vara dagis lr??! Får nog ta ett snack med personalen där;-)

Nu ska jag ta fram snabeldraken och göra en avsugning.

Med det menar jag att det ska dammsugas och ingenting annat. Om nu det var nån som trodde det. Men det var det väl inte.....??

Av Camilla - 9 mars 2008 17:53

Om jag skulle sätta in en kontakt annons skulle den se ut såhär ungefär:

Utmattad trebarns mamma söker sol och värme. Sur och grinig för det mesta. Problem med ständig värk lite varstans i kroppen.

Attackeras av fullständiga raseriutbrott ett par gånger om dagen.

Hasar omkring i träningsbyxor och okammat hår. Lite blekfet och glåmig. Ständigt godissugen.

Låter det intressant?

Svar till utmattad surtant i trettiårsåldern som gärna följer med på en uppiggande gratisresa till solen!!!!!

Av Camilla - 7 mars 2008 19:42

Idag kom vi äntligen till skott och tog oss till klubben för lite träning.

Anki och Bono var också med . Han är för härlig den där Bono.Värsta lydnadshunden när han bjuder till och värsta pajasen när han inte vill bjuda på nån lydnadsuppvisning. (detsamma gäller för Bonos matte)

Om man fick betyg i charm så skulle han få tolv utav tio! Jag älskar den där jycken. Puss på dä Bänå!!!

Vi körde rent tävlingsmässigt idag också och kommenderade varandra. Går vovvarna sådär fint på nästa tävling så vore det väl själva 17 om vi inte skulle ta ett första pris!

Men man vet aldrig med sånna där filurer,inte alls säkert att det går så bra då som idag.

Jag hade minsann kameran med idag men som vanligt tog batterierna slut :-( Samma visa varje gång jag ska fota.

Som tur är så hade Anki också med sig kameran. Hoppas hon fick till några fina bilder . Kolla på www.bonobriard.se.

Nästa vända tar jag med videokameran (laddad) så kan vi lägga ut galenskaperna på youtube sen! Mooohaahaaa!

Jätti bokki lajt! Nu ska jag natta mina små killar.

Adios

Av Camilla - 2 mars 2008 23:14

 på jobbet igen!

Har snart gjort helgen och sen är det ledigt igen. Hej vad det går undan.

Solen har ju börjat att titta fram emellanåt. Jag får ju sådana förhoppningar om att våren snart är här ;-). Men det lär väl dröja ett tag till innan man kan sitta ute på verandan och fika.  Man vet att det är inte ett halvår bort iallafall. Det känns hoppfullt.

Bentley har haft det lite tråkigt när jag har varit sjuk. Det har ju inte varit så mycket mycket träning på sistone pga sjukdom.

I fredags körde jag lite kontakt och linförighet inomhus. Resultat??? UNDERBART!!!! Jag tror inte att jag nån gång har haft ett sådant kanonpass. Heeelt underbart.Det var 110 fokus på mig från vovven. Skitsnygga sättanden vid halterna och knivskarpa svängar vid höger, vänster om. Och hela tiden tittade han på mig!!!! Ja det var så jag fick ståpäls ;-). Gjorde några lägganden också. Blixtsnabba sådana.Otroligt

Jag blir alldeles till mig av lycka när jag ser har bra han kan utföra momenten när han verkligen är på G. KANON!

Måste väl tillägga här då att "stormamma" ,dvs min uppfödare, påstår att Bentley skulle bli mer fokuserad på mig om han inte var med mig typ 25 timmar om dygnet ;-) Han skulle visst tycka att det var desto roligare att vara med mig då om han inte var med mig hela tiden.

Och tror ni inte på 17 att det verkar som kvinnan har rätt!! IGEN!!!

Det ser ut som ett mycket gott råd som jag ska ta fasta på. Det är ju faktiskt helt logiskt om man tänker efter. Men det går av bara farten att jag tar med mig Bentley överallt. Vi sitter litegrann ihop han och jag tydligen.

Men nu ska "stormamma" få se att det blir andra bullar av. Haha

I fortsättningen får han vara hemma när jag är på jobbet! ASG!!

Jag skoja bara,han är såklart inte med mig på jobbet men han skulle förmodligen ha varit det också om det gick.

Till veckan hoppas vi kunna träna lite seriöst inför kommande tävlingar.Längtar efter utomhustävlingarna! Och ett första pris ;-)

På återseende!


Ps. Eddie har börjat köra med ett engelskt uttryck- Jätti bokki lajt!

Tio kronor till den som listar ut vad det betyder!

Tack å hej.


Det här är jag!

Omröstning

Du som besöker min blogg...har du hund?
 Ja
 Nej
 Har haft
 Tänker skaffa

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17 18 19 20
21
22
23
24
25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2008 >>>

Tidigare år

Sök efter gamla inlägg

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

SUGARWIND´S

RSS

Mina besökare idag


Ovido - Quiz & Flashcards