♣hundar och ungar och lite till♣

Direktlänk till inlägg 20 oktober 2010

Duktig,busig,mysig.....å lite äcklig =)

Av Camilla - 20 oktober 2010 10:17

Gizmo och hans 10 syskon har nu passerat 8 månader :) Swoooosch va det går undan.

Här tränar vi på lita allt möjligt,en hel del lydnad och lite nytto grejer som till exempel att bära soporna till soptunnan. Den uppgiften tar Giz på största allvar....ja ni ser väl den stolta svansen :)

  

  

Varje morgon går han med husse och hämtar tidningen,har inte jag hunnit ur sängen när Gizmo kommer tillbaka in så bär han upp tidningen till sängen. Gullvovven   

Vi har ju tränat mycket på avlämning....det fungarar jätte bra nu. Han kommer in med föremålen utan krångel....han tom avlämnar i min hand! Brukar träna lite på att plocka/leta föremål inomhus. Här är ett urval på vad han hämtar upp. Han tycker verkligen att detta är roligt och tar glatt med sig föremålen trots det varierande materialet.

  

Apportbocken håller han för det mesta dom där 5 sekunderna som behövs i tävlings sammanhang.

Vi har äntligen hunnit med att träna på torsdagskvällarna på klubben med.  Trodde aldrig att det skulle gå så bra men jag hade tom Gizmo lös under träningen och han var fullt fokuserad på mig!! Åhh jag blev så stolt och glad att jag fånlog en hel vecka efter det.

Han har ju haft en förmåga att tappa öron och koncentration helt förut så jag blev verkligen imponerad av hans attityd.

Han är för övrigt väldigt pigg på att träna och verkar ha roligt genom hela träningspassen. Vi brukar sluta när det går som bäst :)

Men men det är inte bara lyckligt ,ibland är han billig,som när han rullar sig i grävlings skit!!! Duscha duscha äcklig vovve som stinker. Phu!

Så här snygg blir man efter en dusch och med nya täcket på. Det var kallt denna morgon.

  


Pappersrullar plockar han med sig så fort tillfälle ges.

  

Å så här mysigt har man i soffan efter en dusch (även denna dusch var efter ett skitrull ;).......han smyger värre än en indianmockasin. Vips så ligger han bara där å ser oskyldig ut.

  

Giz tycker väldigt mycket om sin familj å så här ser det ut varje gång nån familjemedlem går ut.

"Öjj vart ska ni.....kom genast hem"

    

Älskade underbara skithund!!

    

 
 
Helén D & B

Helén D & B

20 oktober 2010 12:55

Jaha, då kan man sluta läsa den här bloggen nu då, jag blir alldeles för avis! Jag har försökt i snart fyra år att få Deco att bära in posten... Ja, jag vet; fel hundras ;) För det kan väl inte vara något som JAG gör?!?!

Vad söööt han är med sin skatt, soppåsen alltså! Och fin för övrigt också :) Det gjorde du bra! ;)

Kul att träningen går så bra. :) Koncentration är viktiga grejer och mycket bra att ha. Hur kan det komma sig att det går att bära grejer hur länge som helst men bara nästan hålla apportbocken i fem sekunder? Bönan har samma problem... Ett stort mysterium är vad det är!

(jag kan nog inte hålla mig borta, måste ju kolla hur ni har det, skoja bara) Kram!

http://brudec.wordpress.com

 
Madelene Melker & Milton

Madelene Melker & Milton

20 oktober 2010 13:31

Melker bär också ut soporna, jag försöker få hon att hoppa upp på tunnan och lägga i dom också men än så länge har han inte fattat att han måste släppa ner dom i tunnan. Han tycker att det räcker med att stå med framtassarna på kanten av tunnan och släppa påsen! =D Duktiga pojkar vi har!

http://maddy81.blogg.se

 
Sanna Tijah Älva Pippi

Sanna Tijah Älva Pippi

20 oktober 2010 23:29

Hmm undrar om det är så att Pippi försöker tala om något för mig... Eftersom hon alltid ska slita och drar i träningsryggsäcken varje gång vi ska gå till bilen så kanske det är så att hon vill bära den själv, eller ja allt annat jag försöker bära med mig också. Dumma mig och inte förstå.
Gizmo han är lycklig han!

http://www.sugarwinds.se

 
Sofie

Sofie

21 oktober 2010 13:00

Vad duktig han är!

http://aussiemonster.se

 
Maria&Cash

Maria&Cash

21 oktober 2010 16:52

Vilken kille! Så stolt han ser ut och va när han bär sopporna, gullunge!

http://www.marycash.wordpress.com

 
Maja, Ache & Link

Maja, Ache & Link

24 oktober 2010 10:07

Hahah, gud så söt han är!

http://greatwarrior.bloggplatsen.se

 
Liza, Lotus & Pax

Liza, Lotus & Pax

25 oktober 2010 20:31

Vad duktig han är och bär grejer! Vi jobbar järnetpå det och oftast kommer han tillbaka med kampleksaker nu... ;)
Jag vet att det är ganska sjukt att det verkar räcka med päls och massa för att vinna utställningar, men så är det kanske? Utställningsfluffarna får vara bäst på det så kan vi andra vara bäst i de andra grenarna ;)

http://www.lizashundar.bloggplatsen.se

 
Anna med flock

Anna med flock

27 oktober 2010 08:38

Finaste Gizmo :) Duktig nyttohund som kan bära ut sopor och post! Kul att träningen och koncentrationen går frammåt.

Ha det fint!

http://timsevimse.blogg.se

 
Liza, Lotus&Pax

Liza, Lotus&Pax

27 oktober 2010 10:40

Tja, det där med valp alltså...Jag vill ju ha en valp efter Lotus, klart jag vill det. Jag är helt förälskad i Lotus Jr på Aussieboxy, men tre hundar och när man är ensam är helt enkelt en för mycket! Jag hoppas att han kommer få para fler fina tikar i framtiden, så får jag ta en valp då istället!

http://www.lizashundar.bloggplatsen.se

 
Maria & Love

Maria & Love

28 oktober 2010 09:11

Vad duktiga ni är du och Gizmo :) Jag själv har en hel del att jobba på för att få till det här med apportering och avlämnandet... Läste dina förra inlägg om vilken kamp du går igenom med sjukdomen, ändå lyckas du ta hand om barn, familj och träna hund så bra. Det är jättestarkt av dej!

http://www.noralise.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Camilla - 18 maj 2016 16:51


Idag träffades jag och Lena för att ge hundarna ännu ett spår. Denna gång hade vi handskar på då vi la ut varandras spårapporter! Kan ju hända att spårläggaren på tävling använder handskar å då blir det kanske inte lika mycket vittring g på pinnen...

Av Camilla - 14 maj 2016 15:02

I jordens busväder var det dags att debutera i spåret. Snö och regn om vartannat!Humle släpptes ut på spåret och spårade jättefint....ända fram till slutpinnen å då var våran chans förbi. Minst en pinne plus den sista måste hittas om man ska bli godk...

Av Camilla - 26 augusti 2014 07:38

Till slut kom även vänninans nya stjärna till sitt hem i Nås. Dundra,en landseer som är fyra veckor yngre än Humle. En riktig supernalle <3   Vi är många å på vår brukshundklubb som har valp nu nu så vi ska försöka att träffas med våra valpar ...

Av Camilla - 6 augusti 2014 11:45

Efter evighetslång väntan blev det då äntligen dags att åka till Norge och Kennel Skogsjenta för att hämta hem en till kamrat! 10 Juli åkte jag och Maria till Anne Chatrine för att hämta varsin valp. Med oss hem fick vi Humle och Rolex ,två bröder...

Av Camilla - 22 maj 2014 07:48

Ja hur svårt kan det vara att lyda ett enkelt råd som att "Nu får du ta det lite lugnt ett tag"?? Svårare än nån kan tro när man hela tiden känner alla "måsten! Men kan undra för vem skull man håller på att stressa ihjäl sig. Jag själv tex....har...

Det här är jag!

Omröstning

Du som besöker min blogg...har du hund?
 Ja
 Nej
 Har haft
 Tänker skaffa

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Sök efter gamla inlägg

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

SUGARWIND´S

RSS

Mina besökare idag


Ovido - Quiz & Flashcards