♣hundar och ungar och lite till♣

Senaste inläggen

Av Camilla - 11 maj 2013 14:29

Då Gizmo visat sig bli mer och mer berörd av skott så tänkte jag strunta i att tävla iadg. Klokt nog så tänkte jag om......Nu kör vi en träningstävling tänkte jag ist. Vi avstår platsen med skott samt budföringen!

Sagt och gjort...dagens mål...gå inte vilse i skogen och ha gärna alla 8 apporter med in. Med den inställningen så kan jag med handen på hjärtat säga att jag inte var speciellt nervös. Skön känsla vill jag mena =)


Tävlingen började med skottmomenten och det var bra för oss....då hann han släppa det tills vi var tillbaka igen.

Ut i skogen och börja spåra då. Sjävla uppletandet var lite tveksamt och jag trodde nästan inte att han skulle hitta spåret men plötsligt blev det ett jäkla drag i linan och det stod inte på så var första pinnen hittad! HURRA vi var på rätt spår =)

Vidare gick spåret genom täta granar ,över porlande bäckar (fyra st) och genom ett stort stenröse....pinne efter pinne efter pinne hittades!!

Jamen ni fattar? När man tror att NäÄÄ HÄR KAN inte spåret gå.....å så gör det det!


Vi tog oss runt på 17 minuter och jag grät nästan av glädje när vi hittade slut pinnen...åhhhh Lycka!!

Vi hade klarat det vi kom för idag...full pott i spåret.

Av 7 ekipage var vi fyra som kom runt och tre stycken av dem hade alla pinnar med sig.


Glad som en lärka åkte jag tillbaka för att köra lydnaden. Det får gå hur fan det vill med den tänkte jag...jag kommer att vara lika glad i alla fall.


Appellplanen var som vanligt dryyypande våt på sina ställen och det uppskattar inte min hund det minsta. Förvåningen var därför stor när jag på linförigheten märkte att han satte sig i alla halter. Wow! Mycket bra känsla där!

Framförgåendet också väldigt bra men där ville han inte sätta sig snabbt nog på slutet plus att han vände upp en aning mot mig vid halten.


Läggande.....som väntat segt men

Inkallande bra fart men segt sättande

Krypet.....han kröp skapligt tills det var typ 2 cm kvar....då satte han sig.

Apportering.....segt som sirap in och han stannade och såg sig storögt omkring innan han kom och satte sig ...snett och sakta.

Hoppet blev det DK  (sitt) och islag


Summa summarum GODKÄNDA med 395 p ( 420 behövs för uppflytt)


Med tanke på hög kofficient på de moment vi avstod samt nollade så är jag så otroligt nöjd!


100 små solar lyser i hjärtat och jag tror knapp jag hade varit gladare om vi vunnit!

10-10 på spåret och 9-9,5 på linförigheten DET lever jag på väldigt länge =)


Här är resultatet!


   

ANNONS
Av Camilla - 19 april 2013 08:38

Ja rubriken är riktad till mig själv! Fy skäms på mig verkligen.....varför då? Mycket har hänt/händer runt omkring hela tiden som får mig att inse vilken gnällkärring jag varit på slutet :/

Jag ,som i det stora hela inte har ett jäkla skit att gnälla om igentligen! Allt jag kan önska har jag och lite till,ändå kan jag inte låta bli att gnälla på ex...vädret...VAD kan jag göra åt DET? Ska jag inte vara glad att jag kan kliva ur sängen själv och kan titta ut och se vad det är för väder??

Gnäller på min värk å allt  vad det innebär. Herregud....sluta....jag kan faktiskt klara mig själv och jag kan tom jobba!

Jag trätar på mina barn som drar omkring leksaker och leker högljudda lekar. Tänk om de inte KUNDE leka???

Tom hunden gnäller jag på för att han har lätt till att ljuda när vi tränar....jaha...det är väl inte hela världen?? Han är ju frisk! Frisk och glad och ljudlig.

Pengar är väl med ett källa till evigt gnäll...man vill alltid ha mer....men jösses jag har ju allt jag behöver. En familj som jag älskar och som älskar mig! Jag har mat på bordet och tak över huvudet....ja jag har tom ett jobb att gå till!!

Nä fy så mycket onödigt gnäll man håller på med :(

Skärpning!


Sådär...skönt att få skriva av sig lite....känns redan bättre =)


Jag ska verkligen bättra mig och ta vara på dagarna som går utan att irritera mig på saker som jag inte rår över!


ANNONS
Av Camilla - 6 april 2013 08:48

Jag då har man lagt Gizmo i " kundkorgen" igen......känns bra då jag fick lov att hoppa över våran planerade Marstävling.

Nu siktar vi på lägre spårstart inom kort och efter det är cet ju KM i bruks som vi vann förra året *lite mallig* =)

Nu får vi verkligen lägga manken till och träna regelbundet igen. Håller på med krypet nu och jag tar gärna emot tips hur man får till ett snyggt sådant.

Han verkar iaf gilla det och det blir att han kryper snabbt och lite snett fast vi försöker ta det lugnt och belöna nere/utåt.

Sen är det skotten då som finns med i både budföring och platsen. Jag tänker inte pressa honom på platsen så den kommer jag att avstå om jag ser att det blir för jobbigt då han haft det besvärligt med plats UTAN skott.

Budföringen känns som att han skulle fixa utan problem för det är nog hans favoritgren. Fuuull faaaart =)


Såhär ser krypet ut nu med hög rumpa ;)


 

Av Camilla - 4 april 2013 16:47

Då jag blev erbjuden vikariatet på Fritids tackade jag gladerligen JA då jag tyckte att det skulle bli skönt med ett och samma ställe.

Efter några veckor kände jag dock att jag blev lite "fast" då jobbet innebar att jag hade stänging tre kvällar i veckan,vilket oftast var till 17.30 lr 18. Då både mina egna och barnens aktiviteter oftast börjar vid den tiden så kändes det lite jobbigt. Maken har ju dessutom lite svårt att styra sina tider och jobbar längre än 18 vissa kvällar.

Med känsla av att vara en svikare så sa jag till chefen att hon fick nog se sig om efter en annan ersättare och förklarade varför. Som tur var så förstod hon till fullo och då det ibland hände att jag bara fick jobba nån timme på em,så kändes det ju dumt att tacka nej till andra jobberbjudanden.

Nu har de iaf hittat en ersättare som kommer att bli toppen. En ung tjej som är oerhört omtyckt av både barn och personal så nu är jag "tillgänglig" på heltid igen =)

Redan idag så ringde de från Nås och bokade in mig på två dagar så det kändes skönt....att dem inte tycker att jag är en svikare =)

Det är ju lite både och att vara "springare" att inte veta från dag till dag men jag kör väl på ett tag till så får vi se vad det resulterar i.

Väntar även på svar från två kommuner där jag sökt som sommarvikarie inom LSS/personlig assistent. Vi få se vad det blir.

Av Camilla - 26 mars 2013 11:21

Borde den inte göra det när den inte används på ett par timmar? Att vakna med samma ilskna värk som när man går och lägger sig är ganska så irriterande. Nu har det varit en längre period med smärtpåslag och värst är det i händer /fingrar och knän /fotleder/fötter. Ibland undrar jag om det är nåt mer än "bara " fibro som spökar i kroppen.

Känner mig tafflig och svag. Försöker hålla igång allt jag hinner och kan med ganska hårda gympass och mycket promenader fö att stärka kroppen i hopp om att det ska lindra värken. Det verkar gå dåligt. Jag har försökt att skjuta bort känslan av att det blivit värre och när folk frågar hur det går att jobba....om värken är värre än förut så säger jag helst att det är lika......men tyvärr är det inte så =/

Jag skyller en hel del av mitt mående på sommaren som uteblev och den långa kalla vintern som aldrig verkar ta slut. Det enda som lindrar är ju värme och total avkoppling från allt....som när vi är utomlands.....vilken välsignelse det är!

Lite planer på att ta en husmorssemester till varmare braeddgradere smög sig sakta på här då jag frågade en vän om hon kunde tänka sig att följa med. Den tanken stannade vid just en tanke då jag nån vecka senare tittade på Skatteverket och fick se min fina restskatt :((

Det låter kanske tarvigt och egoistiskt att åka iväg ensam UTAN familjen men jag känner att en sådan resa vore i rent medicinskt syfte.....en riktig batteriladdare.

Nåja....en annan gång kanske...vi får hoppas att våren och värmen är här snart så blir det nog mycket bättre =)

Jag knagglar på så gott det går för jag vill verkligen inte säga nej till att jobba när det gör så gott i hjärtat att få komma ut och träffa människor...stora som små.

Att få slänga käft och retas med mina kollegor........det är energiboost det med ...på sitt vis =)


Men komigennuvåren......jag längtar så efter dig!!

Av Camilla - 5 februari 2013 08:18

Igår fm bloggade jag ju om att jag sökt som vikarie till sommaren och då inom LSS. Mycket för att jag trodde inte att det skulle finnas nåt inom barnomsorgen under sommare då avdelningar slås i hop å många barn är lediga =mindre behov av vikarier.

Igår em när jag kom till jobbet i Nås så blev det minst sagt snurrigt :)

Personalen sa direkt att...."Du ska ringa till Kerstin (chefen alltså) hon ville prata med dig om nåt.

SVETTIGT!! Jag blev ju asnervös och trodde att jag hade fått klagomål på ett eller annat sätt!!!

Sen kom det fram att jag förmodligen skulle få ett erbjudande om ett vikariat på Fritids!

Efter att ha pratat med alla berörda chefer och kollegor så har jag nu ett vikariat terminen ut!! HallåÅÅÅ??? Hahaha jösses jag förstod nog inte riktigt igår och jag kände mig ganska ofokuserad hela kvällen =)

Idag har jag landat lite och inser att jag kommer att få vara på ett och samma ställe i flera månader nu!  Whooot whooot!!!

Vikariatet är på halvtid så jag har ju även chans att jobba extra när jag kan. Toppen!!


Bäst att jag ger mig av nu...jag har ju ett vikariat att sköta. Med start IDAG!! =)

Av Camilla - 4 februari 2013 08:22

Ja nu är det bara att vänta och se vad det blir av detta. Jag har sökt som semestervikarie inom LSS och Personlig assistent. Pirrigt! Vad skriver man i en jobbansökan egentligen? =)

Tror jag fick till några skapliga rader i allafall.

När man ska arbeta som personlig assisten är det ju viktigt att assistenten matchar kunden..

I mitt fall måste även kunden i viss mån matcha mig...hehe...jag fixar ju inte detta med tunga lyft osv.  Håller tummarna att det finns nåt passande.

Jag trivs fortfarande otroligt bra inom barnomsorgen MEN jag är inte utbildad och kommer därmed aldrig att få någon fast anställning dessutom skiljer det en hel del i lön .

Hoppas på detta sättet få in en fot på något ställe som kanske kan resultera i något varaktigt.

Jag har väl (förhoppningsvis) några arbetsföra år kvar. Trodde inte att jag skulle hålla mig kvar inom vårdbranchen...men det är ju det jag brinner för.....att få hjälpa människor....stora som små <3

Jag måste även ge ett tips till er som inte har något att göra (arbetssökande lr vad det nu kan vara) ,det  brukar finnas behov av kontaktpersoner och ledsagare i kommunerna. Ett uppdrag som man kanske inte kan försörja sig på men om man har ett gott hjärta och vill vara en fin vän och hjälpare till nån som behöver så kan jag starkt rekommendera att ni söker!

För mig är iaf detta ett mycket värdefullt och tillfredsställande uppdrag.


Vad händer på hundfronten då? Jag vi tränar på lite i lagom takt...lite avvaktande i väntan på våren tror jag :)

Sitter och suktar över alla fina valpkullar som finns just nu....håhåjaja.....tänk så fint Gizmo skulle matcha en svartfläckig ulltuss....eller en röd...eller en svart eller en rödfläckig eller en svartåvit ...eller en  rödåvit....haha =)


Liten skrutt som snart blir tre år!


           

Av Camilla - 21 januari 2013 18:48

Nervöst var det idag jag jag skulle till doktorn och kolla upp några fula leverfläckar. Har gruvat mig länge men idag blev det äntligen av. Lättnaden när doktorn på en gång sa.... Helt ofarliga!! PHU!
Jag bad iaf att få fulingarna borttagna så i februari blir jag av med dem. Skönt!!
En annan sak som är ganska skönt är när en nästan obokad vecka på bara en dag förvandlas till en vecka med alla dagar fyllda med jobb :-)
Nästa braiga grej denna vecka är att sonens bil, som vart på verkstad blir klar om nån dag! Härligt. Snacka om att vara " handikappad" utan bil när man bor på vischan
I går var jag och provade på nåt riktigt roligt nämligen zumba.
Vojne vojne va svårt det var att få till alla moovsen! Haha men så jättekul! Å lagomt jobbigt!
Får jag bara gå några gånger till så kanske det sitter :) Härligt att få röra på sig till fartig musik!

Det här är jag!

Omröstning

Du som besöker min blogg...har du hund?
 Ja
 Nej
 Har haft
 Tänker skaffa

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2016
>>>

Sök efter gamla inlägg

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

SUGARWIND´S

RSS

Mina besökare idag

Följ bloggen

Följ ♣hundar och ungar och lite till♣ med Blogkeen
Följ ♣hundar och ungar och lite till♣ med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se