♣hundar och ungar och lite till♣

Senaste inläggen

Av Camilla - 3 juni 2012 11:33

.....men idag sved det när hunden brevid reser sig och ruschar till matten när det är typ 30 sekunder kvar. Ja självklart så hängde Gizmo på så en nollad plats igen! Typiskt,men bara att börja träna med hundar som rör sig brevid när han ligger!


Med fria följet vet jag inte riktigt vad som händer när det kommer till tävling?? Segt och ofokuserat som 17! VAD är felet? Han som , ja, alltid, har bästa attityden och fokusen när vi tränar!! Likdant på uppvärmning?? Hjälp någon?

 Samma sak  med läggandet....segt!!! VARFÖR?


Rutan då......sprang fram till kanten sen runt konen å till slut in...efter några DK.


Apportering.....tog den jättefint plus en rejäl skopa med nyklippt gräs. Tyvärr ville han inte sitta vid avlämning.


Jaha bara att ladda om igen och fundera på vad det är som händer när han tappar på tävling och inte på träning. Vi försöker att träna mycket tävlingsmässigt med men det kanske är matte som beter sig konstigt på tävling?


Dagens resultat kommer här.....och jag är väldigt glad för 10:orna......speciellt fjärrens :)


  


ANNONS
Av Camilla - 2 juni 2012 13:28

Ja då har vi debuterat i lydnasklass två. Resultatet var inte direkt lysande MEN den här gången gläds jag åt känslan efter tävlingen. Vi lyckades inte riktigt idag men ........för första gången känner jag mig inte ett dugg "sämst i världen". ?!

En fantastisk känsla för mig och mitt värdelösa självförtroende,som alltid tycker att alla andra är bäst och att når inte jag ett förstapris är jag sämst!

Jesus,vilket tänk...jag VET =)

Så ni kan ju förstå att även denna tävling känns som en slags seger. Man får faktiskt "misslyckas" Inte helt självklar för sådana som mig,men nu vet jag ju att vi kan....både lyckas och "misslyckas" *glad*


Plasliggningen idag gick åt skogen . Hunden som låg brevid gläfste och gick upp,strosade runt och nosade lite förstrött. Detta blev för mycket för Gizmo som reste sig och sakta smög sig fram till mig.

Där och då kändes det jäkligt surt faktiskt,ingen chans till ett första pris om man inte skulle få 10or på resten då :)

Vi körde iaf hela programmet men han var väldigt okoncentrerad och på FF trodde han nog att det skulle bli framförgående för OJ vad han drog iväg.

Resten gick väl sådär......på fjärren gick det dåligt för alla . Mycket nosande och alla fick ge många DK (Någon måste ha prepererat planen ;)

Tyckte att han gjorde fint i från sig på apportering och hopp men där drog domaren hela 2 poäng för lite sneda sitt vi avslut? Hårt tycker jag om dom utför momentet bra.


Dagens gladaste var iaf vinnaren i klass två och jag tror att vi alla hade en tår i ögat efter detta ekipages insats!! Det var första tävlingen för dem efter att tollaren opererats och rehabiliterats efter ett gigantiskt diskbråck.

Glädje och attityd genom hela programmet....en solklar vinnare och dessuto LP2.

Wiho...det var underbart att se! Vilken seger!


Nu ska jag minsann lägga mig under täcket och tina upp lite. Vindarna var inte nådiga på oss idag. BURR!!!!!


Här har ni resultatet =)

 

ANNONS
Av Camilla - 27 maj 2012 18:26

Idag har vi haft klubbmästerskap i bruks(spår) på vår klubb.

Tre tappra och "färska "ekipage möttes för att göra upp om titeln Klubbmästare.

Några av momenten var nya för oss men jag tänkte att vi vi kör ändå. Ett KM är ju ett utmärkt tillfälle att träna på.


I stekande hetta drog vi till skogs för att gå ett 650 meter långt kruttortt spår.

5 apporter + slut skulle vi finna.

Vi började med ett spårupptag,vilket vi aldrig tränat på innan. han följde spåret åt rätt håll först men valde sedan att vända och bakspåra (vilket dem andra två ekipagen också gjorde)

Betyg 6


Väl på spåret så gick det bra ett tag sen tappade han bort sig men lyckades jobba tillbaka till spåret. Tuff tuff.....pinne efter pinne efter pinne plockades upp. Hela fem stycken OCH slutapporten!! Matte tjoade så hela Dalarna hörde =)

(Även denna gång var det bara Giz som fann alla apporter  


Platsliggningen jaa inte ett pip denna gång heller!! Lungt och fint låg han 3 minuter.


Budföring på 100 meter.....full pott. 


Fritt följ 7 (sneda sitt)


Framförgående 8 (stretar)


Läggande 9 (sen)

Inkallande 10


Ställande 8,5 (tar steg)


Metallapport (aldrig gjort) 0 En rekorderlig tjyvstart i full fart....han tog iaf apporten och återvände :)


Hopp sitt hopp 9 (långt ifrån) Han satte sig nästan i knät på domaren på sidan av hindren MEN hoppade tillbaka!! "Det trodde jag aldrig" sa domaren.


Som avslutning körde vi uppletande av två föremål i en ruta 50*25 meter. Detta har vi gjort en gång i höstas.


Inga problem tyckte Gizmo som hämtade föremålen inom tre minuter =)

Betyg 8 (tappade föremål vid avlämning)


Efter en rafflande poängräkning slutade jag på en andra placering. Jag blev jättesnopen för innan hade den tidigare Klubbmästaren sagt att vi med all säkerhet hade vunnit. Nåja supernöjd med vår insats idag så for vi hem....stressigt som 17 för maken skulle få lov att ha bilen.

Väl hemma kollade jag igenom betygen en gång till och upptäcker att ett betyg saknades!!!

Slängde mig på telefonen och ringde dem som var kvar på klubben.

"Hmmm stämmer detta att jag sakar betyg i uppletande?"....Skickade en bild på protokollet och efter en stund ringde Klubbmästaren och sa GRATTIS det ÄR ni som är klubbmästare!!!! Så med betygen från uppletandet så klarade vi vi marginalen och blev då:

Klubbmästare i bruks 2012!!!

 

Jag känner mig så stolt och glad....äntligen kan jag känna att JAG kan. Jag kan ju träna min hund till framgångar....(Med massor av stöttning och peppning från mina klubbkompisar och övriga hundvänner) underbar känsla.

Skönt var det också att jag inte var speciellt nervös. Kanske det börjar på att släppa nu. Jag hoppas det.


Tusen tack till alla inblandade som var med och förgyllde våran dag på vårat mästerskap.

Grattis till Lena och Narva till andra placeringen och Maria och Vilya till tredje placeringen!


Tack till Jeanette som gjorde det möjligt för oss att genomföra tävlingen och Tack Till den alltid leende domaren Gunnar!!Jag älskar min hund. Du och jag Gizmo....du och jag  


 

 Av Camilla - 12 maj 2012 14:11

I morse gick färden till Borlänge för ännu en start i Appell spår. Spöregn och ynka 4 grader....

Väl på plats drog jag startnummer 1 =) Ut till spåret och där möttes jag av mitt spår...som var ett skogsspår! Hjälp...vi har spårat väldigt lite i skogen. Äh lita på hunden hörde jag inne i huvudet...nu kör vi.

Påsläppet blev lite struligt men han jobbade upp sig jättebra så alla apporter med in!! Vi var för övrigt ensamma om att finna alla pinnar (av 6 ekipage)

Betyg där blev således 9- 8,5

Budföringen gick åt pipan däremot,precis när jag gav kommandot march,så kollade han på domargruppen som stog nästan på mig så han sprang såklart i full fart dit. Kallade in och gjorde omskick ja då rusade han efter en fågel åt andra hållet! Tredje gången sprag han fint till mottagaren,ställde sig brevid och återvände fint till mig på hans kommando.

Betyg 0

Sen kom den fasansfulla platsen.....som vi jobbat så hårt med. Ska jag köra eller inte?? Äh vi kör...å vilken TUR att jag gjorde det.

Alla ni som jobbat med pip och oro förstår till 100 % hur det kändes när jag stog därute,30 meter bort och hunden ligger tryggt och stilla med hakan i backen HELT TYST!!!!!

Åhhh jag kunde ha gråtit av lycka!!

Betyget där blev 9-9 då han var lite för snabb ner och lade sig innan mitt kommando.


Resten av lydnaden var i segaste laget men jag är djupt imponerad av att Gizmo utförde alla moment för planen var ett enda stort lerhål!!! Klafs klafs..ett rent under att ingen halkade omkull.

Vi hade iaf domarnas fulla sympatier och dom drog nog inte så hårt på dåliga sättanden som dem skulle ha gjort på en torr och fin plan :)


Fritt följ 6-6,5

Framförgående 8-8

Läggande 6,5-6,5

Inkallande 9-9

Apportering 6-6,5

Hopp 9-10


Summa blev 241,25  och därmed uppflytt och en andra placering!!

Vi var två som lyckades bli upplyttade i dagens tävling. Hurra!!!


Nu får vi börja träna lungt och långsamt inför lägreklass =)

Av Camilla - 7 mars 2012 13:28

Ljuset återvänder tack och lov! Det är väl underbart när dagarna bara blir längre och längre!

Med våren och sommaren kommer ju även detsom det flesta väntat ivrigt på......TÄVLINGAR!

Wihoo......=)

Vi jobbar på att satsa på en ny appell i Maj och att den här gången bli upplyttade.  Prblemet är ju den jämrans platsen OCH Gizmos pip.

Plan ett inför säsongen är att jobba ganska mycket med passivitet.......något som ja har alldeles för lätt att glömma att träna på.

Så fort att det inte händer nåt så ska det pipas....och händer det nåt för häftigt jag då piper han för det. Ingen lätt balans det där.

Platsen då....ja hur GÖR man?? Kom gärna med tips och tricks. Nu har han inte tränat på att ligga brevid någon under hela vintern ,vi har bara tränat själva, nu med hakan i backen.

Tänker iaf gå långsamt fram med detta och inte rusa ut och göra en plats ,5 min på 30 meters avstånd på första träningen :)

Tålamod!!

För ett par veckor sedan var vi med om något riktigt skoj. Gizmo har varit på fotografering.

Han kommer att vara med i ett reklamblad för Kupolen tillsammans med en "fake"familj.


Alla var vi djupt imponerade av hans lugn i studion samt att han samarbetade så bra med helt främmande människor


Lite frid har jag fått i mitt valpsinne med. Hör och häpna.....jaja...en valp blir det...framöver dock inte just nu.

Maken har överraskat med en utlandsresa!! Så till hösten far familjen till Rhodos!!! Underbart härligt ska det bli. Värme ,sol och ljumma bad OCH total avkoppling.

Så av den enkla anledningen har jag valt att lägga min valpbegäran på hyllan ett tag =)


En annan glädjande nyhet är att jag fått praktikplats på Bäsna handelsträdgård!! 

Tyvärr är det samma usla lön som stämplingen MEN......en sådan fantastisk arbetsplats. Jag kommer att få det helt underbart där. " Du är här för att du ska må bra. Du ska må bra när du åker härifrån" sa "chefen". Han kommer till och med att ordna så att jag får ha Gizmo med mig i trädgården. Är det inte alldeles underbart?? Jag ser verkligen fram emot att få börja. Start datum blir den 10 April,dagen innan min 40-års dag. Så då får jag väl bjuda arbetskamraterna på tårta redan andra dagen på praktiken :)


Det var allt för denna gång! Ha det så gott!
Av Camilla - 12 februari 2012 18:11

På vår första lydnads tävling så inträffade det som man absolut inte vill ska hända. Gizmo blev attackerad av en Cane Corso hane på platsliggningen!!

Skräcken och raseriet jag kände då minns jag som  igår....så förbannat oansvarit av ägare till corson....han VISSTE ju att hans hund inte var att lite på,vilket hans fru så snällt upplyst mig om innan tävlingen. " *****är helt galen idag" sa hon. Varför ens köra en platsliggning då????

 

Nåja ,resultatet av detta visade sig inte förrens någon tävling senare (vi fick lägga om och fick dessutom ett första pris ;) då han började ljuda på platsen.....ljuda och se ordentligt illa till mods ut.  På vår appeldebut i våras så låg han ca tio sekunder sedan gick han till domaren och lade sig hos honom....på lagomt avstånd från de andra vovvarna.

Nu i vinter har vi haft ett break och bara tränat utan störning i form av andra hundar och jag har börjat lära in "hakan i backen" Lungt och fint och långsamt har det börja bli bättre.

Häromkvällen tog jag tillfället i akt att träna på Tempos kundparkering.

När vi höll på att köra fot och vändningar kom en ,för mig okänd man och en bordercollie och tittade på oss. BC verkade inte särskilt vänlig ,skällde å hoppade mot oss och mannen ropade till mig

"Jag ska gå in och handla lite,jag binder honom här så du vet....gå inte nära honom!"

Nej varför i himelens namn skulle jag gå fram till en okänd och till synes otrevlig hund?? =)

Nåja...jag och Gizmo fortsatte vårt spatserande å BCn stog utanför affären och skällde.

Gizmo blev lite störd först å började ljuda men lugnade sig ganska fort. (hurra)

Efter en stund så lade jag honom,hakan i backen och gick ifrån en bit ..en liten stund......Gizmo var helt tyst!! Lycka!! Tillbaka till Giz...belöna lugnt å fint och så ut igen. Fortfarande hakan i backen och HELT tyst....trots att BC stod och skällde!!!

Jippie....alltså....ja ni som har problem med ljudande hundar vet ju vilket framsteg detta var,även om det inte rörde sig om nån lång stund. Det är de små framstegen som känns....åhhhh så härligt.

Fulla av glädje och stolthet avslutade vi och traskade nöjda hemåt!


Idag har vi haft en riktig utedag i solen  


Här bakom ligger en slagen hjälte ;)

 
Av Camilla - 27 januari 2012 14:45

Oj va bloggen har hängt löst ett tag,har tom funderat på att lägga ner den. Nåja den får hänga med ett tag till då....fick en order om "skärpning med bloggen" idag. =) . Jag lyder.

Allt går sin gilla gång är och jag längtar innerligt till våren och värmen. Vintern är inte min årstid direkt. Tur att vi går på rätt väg.

Den här sommaren känner jag att jag vill starta i Agility med Gizmo plus klara uppflytt till lägre och ett första pris i klass två. Vi har ju en del att jobba med när han gärna ljudar vid störning i form av andra hundar. Vi kämpar på och tänker inte ha bråttom ut på tävlingsbanan.

Annars då....jaaa det kommer väl inte som nån överraskning direkt,att jag har en brinnande längtan efter en till hund. En brinnande flammande längtan.....åhhhhh vad jag vill. Har alltid velat ha två hundar. Tyvärr har inte maken samma längtan :( Operation övertalning pågår ständigt så vi får väl se hur det går :)

Jag lånar hem hundar så fort jag får chansen och njuter i fulla drag av att ha två hundar till mitt förfogande :)


Här kommmer ett par bilder på Gizmo och hans lillebror Ayo.        

Av Camilla - 16 december 2011 09:18

Varmt tack till er som lämnat kommentarer i tidigare inlägg. Det var skönt att få skriva av sig lite och att få svar av andra i samma situation.

Försöker att svara på era kommentarer men när jag klickar på "spara svar" så kommer en meddelande ruta...."svaret är nu borttaget?

Fast det är smärtsamt så känns det ändå skönt att få läsa era bloggar med, svårt att förklara men jag är säker på att ni förstår vad jag menar  :)


Tack än en gång till er som kommenterat.

Kram till er alla!


Det här är jag!

Omröstning

Du som besöker min blogg...har du hund?
 Ja
 Nej
 Har haft
 Tänker skaffa

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2016
>>>

Sök efter gamla inlägg

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

SUGARWIND´S

RSS

Mina besökare idag

Följ bloggen

Följ ♣hundar och ungar och lite till♣ med Blogkeen
Följ ♣hundar och ungar och lite till♣ med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se