♣hundar och ungar och lite till♣

Senaste inläggen

Av Camilla - 22 september 2011 08:55

Äntligen känns det som vi kommit igång med brukset....på riktigt!  Min tid har kommit ,då jag kan ägna mig åt hunderiet ganska mycket. Nu går alla tre pojkarna i skolan å jag är just nu arbetslös. Passar på att utnyttja tiden då pojkarna är i skolan. Vilket lyx va :)

Vi har även börjat träna agility,vilket går överförväntan bra! Trodde aldrig att min klena kropp skulle palla för det....men peppar peppar...än så länge går det bra!

Kan se det lite som så att Giz är min smärtlindring ,för när vi gör saker och utecklas tillsammans så finns ingen smärta.....den kommer efteråt  men den smällen tar jag.

Hundterapi borde finnas för alla som vill glömma bort vardagen för en stund!

Nåja...kom visst av spåret där lite....höhö....

Vi tränar iaf för att komma ut i ett appelspår till våren. Synd att jag inte började tidigare för jag vill tävla redan NU! (kan jag gapa om när det inte finns nån tävling i närheten ;)

I början,när vi satte i gång så var han väldigt vinglig och osäker i spåret. Flera spår och mycket goda tips senare så går han mycket bättre! Mer spårnoga och jag börja kunna läsa av honom när han spårar "på riktigt". 

Apporerna har han inga problem med när han hittar dem. Plockar upp dem så fint så...å nu skyndar jag mig fram när han plockar upp pinnen....känns bra om han står kvar i spår riktningen :)

Brukslydnaden då? Vi har börjat träna in alla moment som hör dit å det känns som vi är på rätt väg. Tycker det är riktigt roligt detta! Känner mig verkligen brukstaggad nu!

Vi är några från klubben som brukar träffas å åka till skogs å spåra, det är kanon . Det är kunningt folk å dom hjälper mig verkligen massor. Tusen tack =) 

Skönt att vara flera i skogen med,på vår senaste hundpromenadsåg vi nämligen både björn spillning och björnspår!!  Enligt säkra källor är det gott om björn i våra närmaste skogar nu!

Ett avtryck från nallen

  What? Björnar i skogen? Bäst att hålla koll!

   

Tillbaka till Agilityn då.....går nu på en nybörjarkurs nu. Har knappt sett ett agilityhinder tidigare ;)

Döm om min förvåning då jag upptäckte hur jäkla roligt DETTA var . Ojoj hur ska jag hinna med allt? Hehe!

Full fart, fort å fel....i ibland blir det rätt oxå......som när jag skickade Gizmo över två hinder å sen däcket...å han tog det klockrent....ja då då var jag stolt ;) Han har ju haft lite svårt att gå ifrån min sida och vill gärna ha koll på vart jag är,så att jag kunde "fjärra" iväg honom över tre hinder....ja det kändes gött.

Vi har avslutning på kursen på måndag å då ska vi göra som på tävling! Det ska bli jätteskoj!

Vi tränar ju också på lydnadslydnaden (hehe) å har nästa tävling i oktober,då hoppas vi på LP1 så vi får hoppa upp i klass två. Taggad taggad.......ohhh jag kan inte nog säga hur kul jag tycker allt med hund är nu....bäst att köra på för det går upp å det går ner som vi alla vet :)

Ha det gott alla å se upp för björnar om ni är ute i skogen!

Men snälla matte....kan vi inte gå uuuut??

 
ANNONS
Av Camilla - 10 september 2011 18:54

I morse var det äntligen dags! Det som jag både gruvat mig för och sett fram emot :) Mentalbeskrivning av Gizmo. Nästa alla andra kullsyskon hade redan gjort MH med fint resultat å nojig som man  är så har jag tänkt att ....jaha då har jag hunden som får en femma på skott å visar massor av rädslor!

Åh så dumt...så kan man ju inte tänka =)

Nervositeten rann fort av efter första momentet.....sen var det bara kul att se hur han reagerade i olika situationer.

Vid hanteringen så hade han hittat en väldigt god fläck som han nosade intensivt på ,annars tror jag att han hade brytt sig mer i testledaren,på ett positivt vis,nu var det bara doftfläcken som var intressant ;

Vid passiviteten var det som väntat.....lite gnäll ,för att vara still å ha tråkigt när det finns skoj runtomkring...ja det är ju....tråkigt =) Dock satte han sig å var tyst efter en stund :D

Overallen,skramlet å spökena hanterade han mycket bättre än vad matte hade trott.  Jag hade ju sett framför mig hur han drog iväg från ljudet/spöken å sen vägrat komma tillbaka ;) FEL av matte......inge kvarstående rädslor eller hot. Gizmo är väldigt social å pratar gärna med allt och alla. Att han sen uppmanmade en passiv testledare till lek......men hur kul var inte det? Inte vet jag om det är av nån stor betydelse i sammanhanget men för MIG kändes det fint. Jag VILL att min hund ska vara glad i andra människor ju ;)

MH:T gick alldeles för fort å jag frågade om jag inte fick gå ett varv till ;)

Avslutningsvis så var det ju skott,å dem hade jag ju varit ängslig för....men icke då .....han klarade det med så fint så och fick en etta på det :)

Fan (ursäkta) vad det kändes bra efter avslutat test!!

" En trygg och social kille " var beskrivarens avslutnings ord :) Han sa mer också men då mitt närminne är slut så kommer jag inte ihåg vad det var....men inget negativt iaf ;)

Hade gärna varit kvar och sett övriga hundar med men efter att ha gått med Giz samt gått med och tittat på två hundar till så sa ryggen tack å hej.

Men kul var det å jag vill gärna göra ett MT med Giz sen då tiden är mogen :)

Här är protokollet från hans MH!

 
ANNONS
Av Camilla - 11 augusti 2011 09:49

Nu så ska jag äntligen ge mig på en uppdatering! Har ju hänt lite sen sist jag skrev. Bla har vi gjort vår tredje lydnads tävling. Poängen räckte inte ända fram till ett LP tyvärr....men som Jessica sa " Bättre en 0:a och sen höga poäng än mellanmjölkspoäng rätt igenom!" 

Återigen en 10 på helheten å det känns ju väldigt bra ;) På´t igen bara.

 


i helgen har jag varit på Kullkamp i Enköping. En fantastiskt rolig och givande helg!! Kul att få träffa alla Gizmos syskon och dess ägare. Av 19 Sockervindar så kom 16 stycken. Mycket bra uppslutning mao =)

Jag och giz delade stuga med kullbröderna Milo och Cash med matte Sofie och Maria.

Att ha tre jämn gamla hanar ihop fösta på en liten yta......tjaa det gick ju långt bättre än väntat. Duktiga killar!

   

Kullkampen bestog av frågesport och tokiga lekar,där både hund och förare fick jobba hårt ;)

Vi i kull 2 fick vackert se oss slagna på målsnöret av kull 1 som vann över oss med EN ynka poäng! Crap ,sa vi å grattade vinnarskallarna till segern :)

Sugarwinds kennel har efter kullkampen utökats med en tredje kull. 8 st valpar har sett dagens ljus. Ska bli kul att följa dem med.....blogg och FB är väl ett av kraven på att få köpa en valp,så alla kan följa med i deras liv ;)

I dag har vi varit till sandtaget och fystränat lite. Måste få upp Giz grundkondition tydligen......trodde han var i bra form men fick se på annat igår när han lekte med två kamrater. HELT slutkörd blev han...så har jag aldrig sett honom förr......å vi som  cyklar och går skogisar nästan varje dag? Nåja...bara att jobba mer på detta . Slänger in ett gäng bilder på fyspasset. Står nog inte på förrens han är på topp min lilla skrutt.

                         

Av Camilla - 18 juli 2011 15:53

Inte bara min blogg som drabbats av dessa kommentarer ser jag! Vad är detta ....nya kommentarer i inlägg som är flera år gamla?! Å  precis samma kommentarer ser jag i andras bloggar med. Jag tänker INTE klicka på den lämnade länken.....ska man inte ens slippa reklam i sin egen kommentars ruta? SURT!

Av Camilla - 8 juli 2011 09:43

Igår var vi til Borlänge brukshund klubb för att genomföra vår andra lydnadstävling i klass ett. Var ganska nervös hur han skulle klara platsen efter påhoppet på förra tävlingen.

Ganska omgående så reste sig en liten tibbe terrier och rusade till sin matte. Gizmo blev väldigt intresserad men låg hela platsen ut,tack å lov. Lite gnäll dock så en 9 i betyg blev det.

Resten av tävlingen gick bra men jag vet att han kan bättre....slarvade i linförigheten å på ställande tog han flera steg. Men det räckte iaf till ett första pris =)

Nu satsar vi på ett LP kommande tävling/ar =)  

Av Camilla - 29 juni 2011 21:16

Nu på kvällskvisten har vi debuterat i lydnadsklass ett! I en gassande sol och nerverna på utsidan äntrade vi lydnadsplanen.

Platsliggningen som inleder tävlingen började mindre bra. Gizmo låg brevid en Cane Corsohane. För er som inte vet så är det en gigantisk och kraftfull hund.

Direkt när vi ställ upposs mot hundarna så reser sig den jättelika hanen å går på stela ben fram till Gizmo som självklart svarar med att resa sig upp. Blev det spänt??? Ja något. När jag ser hur hanen spänner sig över Gizmo och morrar så trodde jag att det var kört..... dom gjorde några kullerbyttor innan ägaren till Corson fick tag på honom och tog honom därifrån.

Helvete va rädd jag blev! Trodde aldrig att Giz skulle klara platsliggningen efter det.....men det gjorde han!!! Min fina lilla fläck....låg kvar trots att sheltien brevid honom gick upp....å trots att han var berörd av påhoppet så låg han hela tiden ut   Dock fick vi två poängs avdrag för att han gnällde......men det spelar ingen roll! Att han låg kvar efter den inledningen gjorde mig så stolt. Där och då kände jag att det spelar ingen roll hur det går nu,för han har gjort en enorm insats i och med detta :) 

Hursom helst, tävlande fortsatte å vi gick in och å gjorde vårt bästa i hettan,vilket resulterade i ...176,5 poäng!!!! Alltså ett första pris och en andra placering av 8 startande! Jag är tok stolt å glad !!!! Tjohooo....vilken tur att jag vågade =)

Roligt var det också att Uppfödar Sanna och "med sikte på tian Maja" var där och kollade på vår debut........UTAN att tala om för mig att de skulle dit och tävla agility    

Ja det var nog lika bra att jag inte visste om det för då hade pressen knäckt det sista av mina nerver....hahaha :)

NU ska jag ta och slappna av lite....känns som det var ett tag sen jag gjorde det!

Hoppas det går bra för Sockervindarna på agilityn också!


   Kolla helhetsbetyget!!!! 10 härliga poäng....DEM är jag extra mallig över....sådeså ;)

Av Camilla - 11 juni 2011 14:23

Ja nu ligger ju filmerna ....hur 17 ändrar man??? Ni får väl ställa datorn på sidan då....haha

Har ju tänkt så länge att nu jäklar ska jag filma ett träningspass......meeeen så blir det aldrig av....förrens NU =)

Filip fick ställa upp som filmare och så har ser det ut.


 

 


 

  Finns väl grejer att slipa på...men överlag så känns det väldigt bra. Pigg å villig på träning i alla lägen och har en härlig attityd.  Platsliggningen känns bättre å bättre och sista träningspasset på klubben låg han hela tiden ut...UTAN ljud....hurra hurra =)

Av Camilla - 19 maj 2011 20:38

Torsdagskväll betyder hundträning på klubben....vilket vi naturligtvis gillar väldigt mycket =)

Ikväll blåste det stormvindar och kolsvarta moln tornade upp sig. Vi hade dock tur och hann köra lite innan regnet kom.

Platsliggningen idag gick riktigt bra! Han låg tiden ut trots att grannen reste sig upp två gånger. Duktig Gizmo

Lite ljud kom det dock men det är ju bagateller...haha....nejdå vi ska nog jobba bort det med,

Innan vi for hem så gick jag in på agilitybanan.....om det var så smart vet jag inte.....Gizmo verkade älska det. =)  Över hindren ,full rulle genom tunnlarna å på höga balans hindret (vet ej vad det kallas) och A (heter det så) hindret.....åhhh så skoj!

Tyvärr kan jag ju knappt springa och närminnet suger......därför har jag slagit ifrån mig agilityn.....fan oxå att man ska ha en vissen kropp :(

Nåja nån av pojkarna kanske vill prova agility med Giz....

Våra morgon promeader brukar vi ta längs älven och den vackra forsen. Älskar vattendrag och kan sitta länge och bara titta på virvlarna. Gizmo tycker ju också om allt som är vått och plaskar gärna i vattnet. Här är några bilder på badpojken.

 

       

         

En liten myra  


Ps...Den nya fina headern har Maja gjort! Tack så mycket för hjälpen  ;)

Det här är jag!

Omröstning

Du som besöker min blogg...har du hund?
 Ja
 Nej
 Har haft
 Tänker skaffa

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2016
>>>

Sök efter gamla inlägg

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

SUGARWIND´S

RSS

Mina besökare idag

Följ bloggen

Följ ♣hundar och ungar och lite till♣ med Blogkeen
Följ ♣hundar och ungar och lite till♣ med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se