♣hundar och ungar och lite till♣

Senaste inläggen

Av Camilla - 14 februari 2011 00:00

Vilken tur att alla utom en av de 11 valparna flyttat.....annars skulle det ha blivit fullt hus i Enköping =)

Tänk vilken tur vi hade som fick just den valpen som passar perfekt i vår familj. Av alla 11 så fick vi just den......Sugarwind´s Tristan.....Gizmo

      

Snart ett helt år har gått sedan vi hämtade hem honom. Ett år av en fantasisk glädje och lycka över våran lilla kompis. Jag säger som jag brukar....solen lyser i mitt hjärta dag och natt sen den lille rackarn kom till oss.

Nu vill jag inte att följande ska låta som äckligt skryt, bara ren och skär glädje och stolthet. Det bubblar och sväller i mitt bröst när jag är tillsammans med Gizmo. Att en hund kan skänka så mycket glädje ....det är helt otroligt.

Glad och öppen mot allt och alla,full av arbetslust och säger aldrig nej till att jobba :)

Självklart är det ibland jobbiga stunder med,som när fibron hindrar mig från det som jag vill göra . Jag vill ju göra roliga och nyttiga saker med Giz varje dag.

De dagar som Gizmo inte får ut sin arbetslust så börjar han att hitta på egna saker.....bära runt på skor ,toarullar lr det som finns till hands...eller så fösöker han på andra sätt att få igång mig =)

Gården vaktar han med liv och lust....här kommer ingen in obevakat. VOFF!

Med barnen är han det ultimata vännen och låter dom tålmodigt gosa med honom även om det kan bli lite väl mycket ibland.

Att hantera Gizmo vid övriga tillfällen är heller inte det några problem. Borstning,trimmnig och kloklippning går fint. Tandvisning och övrig genomkänning går också bra. Lugn och tålmodig är han.

Ute vill han gärna vara och vägrar helt att komma in så länge det finns en familje medlem ute på gården.

Hur går det med träningen då? Jodå....det går bra det med.....så länge vi är själva ,han har väldigt lätt för att tappa fokus och vill gärna ha koll på vad som sker runtomkring. Vi får jobba mycket med det =) Känner att jag vill blir redo för vår första lydnadstävling.....*men gud vad säger jag* som kommer att ske i vår/sommar. Phu!

Ja det finns hur mycket som helst att skriva om denna underbara hund men det skulle ta hela dagen :)

Vikten ligger nu på 21 kg och mankhöjden på 55 cm ungefär.

I sommar kommer det att bli en kullkamp ´...kull 1 vs kull 2 Fattar ni hur kul DET kommer att bli......längtar redan. Ska bli så roligt att få se alla SW hundarna med mattar och hussar "live"

Men tills dess.....GRATTIS ALLA VACKRA SOCKERVINDAR PÅ ETTÅRSDAGEN!!!!


Ganska lik Cash =)

    

    

        ANNONS
Av Camilla - 9 februari 2011 12:16

Idag mötte vi upp Madde med Melker och Milton i grustaget .....hundbus och fotografering stog på agendan.

Å bus blev det och massor av bilder. Solen lyste från en klarblå himmel och vi kände att vi skulle ha varit där hela dagen =)

Gizmo och den lilla muddy merlen Milton är ju jämn gamla så man tycker att dom två borde rejsa järnet ilag. Så är icke fallet.....Gizmo håller sig som klistrad vid farbror Melkers sida och det är likadant varje gång vi träffas. Men dom håller sams allihop och det är inte det minsta guff,bortsett från nån tillrättavisning från Melker när småglinen gått långt över gränsen för vad en stackars hund ska tåla =)

Jag är alldelses för lat för att lägga text till bilderna idag ,smäller in dom rakt av bara.


Ha det gott!!


Ps bilderna är klickbara  =)

                                          

ANNONS
Av Camilla - 5 februari 2011 09:55

Igår kväll åkte jag och en vännina till Borlänge för att stå i "rampljuset" Vi skulle bli sminkade och fotade av riktiga proffs från "The Studio"

Först när vänninan frågade om jag ville följa sa jag ja.....sen fegade jag ur och sa bestämt nej. JAG på kort.....det går inte ihop riktig....ställer aldrig upp på bild i vanliga fall.

Efter lite övertalning så ändrade jag mig och tänkte.....äh för tusan,man behöver ju inte köpa bilderna om man inte gillar dem.

Kul iaf att bli sminkad (vilket jag heller aldrig gör ;) och fotad i en studio.

Sagt och gjort....vi drog iväg och väl framme fick jag ändå kalla fötter när jag såg alla som var där......herregud dom var ju snygga redan innan stylningen :)

Hur som helst så blev jag kvar och korten togs.....två olika fotagrafer plåtade. Den ena var verkligen proffsig och fick mig att känna mig någorlunda säker.....tyvärr var den andre lite stel och tråkig vilket gjorde att jag också blev det. Syntes även på bilderna efteråt och bilderna som blev bäst var tagna av den glade spallige plåtaren =)

Jag blev själv väldigt förvånad över resultatet som långt översteg mina förväntingar.

Är så glad att jag följde med på detta för sånna här bilder får jag aldrig igen.

Vanligtvis undviker jag som sagt att fotas och lägga ut ev foton på mig i blogg od men denna gång får det bli ett undantag .

Så nu får ni stå ut med lite "skrytbilder" på en som vanligtvis gömmer sig för kameran........

    Hade ingen aning om att mina ögon hade den gröna färgen som togs fram till fullo i fotoblixten sken. Samma färg som bakgrunden :)       

 

 

Varmaste TACK till min vännina som bjöd in mig.....jag ångrar inte en sekund :)

 

Av Camilla - 27 januari 2011 19:02

......inte fullt så länge men närapå :)

Att se sig själv på film är ju synnerligen nyttigt,svårt att se sina misstag själv annars. Borde nog filma oftare.

Fick iallafall ihop en film idag efter lite trassel......bla så åkte videokameran på sniskan så ifall vi lutar lite så vet ni varför.

Musiken som låg idatorn fick duga för jag vet inte hur man gör för att spara ner musik på datorn. Får be sonen hjälpa mig nån dag.....om han har tid :)

 


Av Camilla - 19 januari 2011 13:18

Äntligen är vi på den rätta sidan om årsstrecket. Visst är det härligt när man märker att ljuset återvänder och dagarna sakta men säkert blir längre. Lagom temperatur har det med varit så det har gått att vara ute :) Me like!

Nytt år ,nya utmaningar.....lätt att få presatationsångest när man läser alla hundbloggar :)

Meeen jag ska försöka att inte tänka så mycket på hur långt alla andra (läs hundar i samma ålder som Giz) kommit. Alla är vi olika...både hundar och människor :) Jag anser mig ock Gizmo som blåbär jämfört med de mer rutinerade hundmänniskorna.  Meningen och målet är iaf att vi ska debutera på lydnadsplanen i sommar,och bara det blir gångbart i skog och mark så ska vi ta upp spårandet.

Sök är nånt som vi gärna vill prova på ,hoppas att det blir en sökgrupp på klubben som man kan joina.

En och annan utställning ska det också bli har jag tänkt. Sen hoppas vi såklart att det blir ett kennel läger i sommar ;)

Idag skyndade vi ut i solen för att ta lite fina bilder....så här blev resultatet

 

Se upp i backen!  

 

Höjdhopp är skoj.  

 

Min lilla valp...snart ett år <3  

 

Bästa vännerna,....      vet inte varför men Gizmo tycker väldigt mycket om Eddie och sover gärna i hans säng nuförtiden....

 

Knasrullning i snön är härligt.  

 

Avslutar med ett tokryck.....hur gullig är han inte när han springer som en tok så benen står rätt ut   "Våran" motions,spår och träningsåker.....bara runt knuten sådär. Great!  

Av Camilla - 5 januari 2011 11:11

Ja hur ska jag kunna summera det? Jag kommer ju knapp ihåg det som hände för en kvart sedan :)

Sorg och glädje har varit med oss både i början och slutet av -10

Året började inte alls bra då vi i februari fick lov att säga adjö till vår älskade vän. Ett tungt beslut som gnagde i mitt samvete en lång lång tid.

Finaste Bentley     

 

Med hjärtat fullt av sorg var det inte alls lätt att börja tänka på en ny hund men utan hund kan man ju inte vara och denna gång var det faktist maken som insisterade på att vi skulle skaffa en ny ;)

Glädjen var stor när vi fick besked om att en av dessa skulle bli vår.....  

 

å på min födelsedag i April skulle vi få hämta honom....Liten liten Gizmo.

      

En annan stor händelse var när maken och hans kollega Jonas sade upp sig från företaget de jobbat åt i 14 år och startade eget "Dala Fönster Montage"! Ett initiativ som skulle visa sig gå bättre än förväntat. Kunderna ringer hela tiden och dom som har haft DFM hos sig har bara positivt att säga. Jag är så stolt över killarna :) Så går ni i fönsterbytar tankar så kan jag varmt rekommendera dessa....Dala Fönstermontage!!

Sjukdomar då.....ja ganska lindrigt gick det året,förutom att alla tre pojkarna fick vattkoppor :(

Själv fick jag diagnosen Fibromyalgi efter flera års rännande på vårdcentralen.

Bara att lära sig inse sin begränsing,att man inte kan vara med på allt som man vill utan man får välja sina tillfällen om man ska orka. Trist men det går  =)

Jag har även debuterat i utställningens underbara värld. Gizmo har fått fin kritik vid alla tillfällen och som bäst blev han BIS 2:a Valp!!  Tjoho....  

Men utställning är ju inte det vi ska syssla med utan vi satsar på Lydnad. Hoppas på debut i vår/sommar.

Somaren som gick var den bästa på länge.....varmt å skönt och vi monterade pooldäck och pool på gåden. Oj vad vi njöt!!! Hoppas på en lång och varm sommar igen.  

Hösten och vinten var som vanligt Mörkt kallt å trist.

I december hände någonting så fruktansvärt tragiskt att allt stannade upp. Aldrig någonsin kommer jag att glömma beskedet jag fick av min mor.....att min kusin ,blott 18-år gammal omkommit i en bilolycka. Chocken och sorgen är obeskrivbar.......hur kan jorden fortsätta snurra när något sådant här händer?

Hur går man som förälder och nära vän vidare i sorgens skugga. Smärtan är olidlig när jag tänker på vad min moster och de allra närmaste går igenom.....ofattbart. Istället för att fixa inför glädjens högtid så får man ordna med sitt barns begravning. Ohh vad det värker i hjärtat!

Hela Malung var i sorg ....Jens var ju inte själv i bilen utan hade en 17-årig vän med sig som också omkom......det finns inte ord för denna tragedi.

Tre dagar före Julafton var vi på den vackraste och sorgligaste av begravningar.....så fint så vackert så fruktansvärt smärtsamt........

Nu går vi vidare med det nya året och hoppas att allt ont håller sig borta.....förra året var mer än nog.

 

Av Camilla - 29 december 2010 19:48

En sådan trevlig eftermiddag det blev här idag.

Sofie och Johan med Gizmos kullbror Milo var hit på en date. Med var såklart Milos andra "bror" oxå,Tristan.

Vi har ju bara träffats i cybervärlden så det var riktigt skoj att få ses IRL :)

Oj va skoj dom hade grabbarna.....men tre var en för mycket tyckte Gizmo och Tristan som spände sig lite mot varandra. Söte Tristan fick därför snällt sitta med husse medans småglinen rusade av sig en massa energi -

Kul att höra Sofie berätta vad han har för personlighet Milo,överlag så verkar dom allt ganska så lika och bägge hade en väldig försmak för öron ;)

Gizmo blev plötslig väldigt stor i jämförelse med Milo och maken undrade förskräckt om Giz var väldigt fet......hrmpff sa matte som konstaterade att det är minsann benstommen och inget annat som är kraftigt på hunden.

Bilder fick jag order om att ta så här kommer att kollage på olika stilar och positioner =)

Vem är vem?  

Vem är galnast?  

Vem är snyggast?  

Vem har vassaste tänderna?  

En trio Aussiesar     

Vem är starkast?     

Sötaste fläckarna   

  

Tusen tack Sofie och familj för att ni tog er tid att titta in :) Nu kan ni vägen hit så ni stannar väl till på nästa resa med :)

Nu ska jag inta soffan....Gizmo ligger helt utslagen efter drabbningen med lillebror. Få se om han orkar vakna tills kvälls kissningen =)

  

Av Camilla - 22 december 2010 09:39

I går var Malungs kyrka fylld till sista bänk. Till och med överfylld då extra stolar fick sättas in. Att se alla dessa människor samlade för att ta ett sista farväl av Jens var så rörande.

Blommorna ,sången och alla vännerr och släktingar. Hjärtat brast många gånger om.

En tjej,nära vän med Jens,som också var gudfar till hennes lilla dotter,sjöng en sådan vacker sång.....alla änglar måste ha gråtit......starkt gjort att hon klarade av det!

Vi fick också höra en låt som Jens och hans olycksbroder Henrik spelat in. Guitar boogie kallade dom den. Jag trodde att hjärtat skulle stanna.....en underbar låt och man bara väntade på att få se Jens och Henrik med gitarrerna. Milde himmel!! Prästen talade så fint om Jens och avslutade med orden "Om alla vore som Jens,så skulle världen vara så mycket bättre" .........*snyftar*

Kan skriva hur mycket som helst om detta vackra avsked men det får räcka såhär.

Sorgen kommer att ligga som en tung skugga över släkten denna jul men vi får ändå försöka att se framåt dag för dag.

Jens finns för alltid i våra minnen och hjärtan   

Avslutar med att önska er en God Jul. Detta är enda julkortet som jag skickar i år......kram till er alla!

  

Det här är jag!

Omröstning

Du som besöker min blogg...har du hund?
 Ja
 Nej
 Har haft
 Tänker skaffa

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2016
>>>

Sök efter gamla inlägg

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

SUGARWIND´S

RSS

Mina besökare idag

Följ bloggen

Följ ♣hundar och ungar och lite till♣ med Blogkeen
Följ ♣hundar och ungar och lite till♣ med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se