♣hundar och ungar och lite till♣

Senaste inläggen

Av Camilla - 8 december 2010 09:08

Några tunga sorgliga dagar har passerat. Vi försöker att förstå det ofattbara som har hänt.......två unga pojkar omkomna i en tragisk bilolycka. Den ene pojken är okänd för mig men den andre pojken var min kusin.

En ofattbar tragedi som ligger tung i bröstet. Den ständiga frågan är varför....varför varför ska unga människor behöva dö? När det finns gamla plågade kroppar som inte vill något hellre än att få somna ifrån sitt lidande.

Pojkarna va bara 17 och 18 år.

Tankarna snurrar och jag tänker på hur man i hela friden klarar av att överleva ett sådant här besked. HUR kan pojkarnas föräldrar ens orka andas en endaste minut till. Hur ska dom klara av det här.....det är obegripligt och helt ofattbart.

Det finns inte ord för den sorg jag känner .......gråter för Jens ,gråter för moster och för Jens pappa,gråter för flickvännen och för alla vänner som hade Jens i närheten varje dag.

Gråter så hjärtat brister när jag läser på Jens profilsida på facebook. Alla fina hälsningar som hans vänner lämnat till honom. En sådan omtyckt och fin kille....saknad av alla. Åhhhhh VARFÖR!!!!!!

Ikväll blir det en minnesstund för pojkarna i Malung.....Motorklubben och vännerna har ordnat med detta.  Kan ni tänka er va fint.........de ska tända en brasa och massa ljus....å skicka upp värme ballonger.........hela himlen kommer att lysa för Jens och hans vän i kväll.

Vi kommer att delta i ceremonin hemifrån. Vi tänder ljus och lyktor och försöker förstå att Jens är borta......för alltid.....det är en väldigt lång tid.

Var rädda om varandra....livet kan förändras på ett ögonblick.ANNONS
Av Camilla - 1 december 2010 11:15

Ty fusan! -23 är i det kallaste laget. Klarar inte av att vara ute i den isande kylan. Känns som ansiktet ska ramla av. Gizmo stackarn han fryser nåt hemskt om tassarna så det bli bara korta stunder ute.

För att han inte ska bli alltför understimulerad så kör vi lite olika former av träning inne. Leta till exempel....det är nog det roligaste Gizmo vet. Att leta efter saker och människor. Jättekul att han är så villig :)

Idag körde vi "gömma boll". Lägg märke till "den stolta svansen" =)

För någon vecka sedan så fångade han en pytteliten mus i snön. Vi var ute på åkern å rätt som det var så lade han sig helt stilla med tassarna rakt framåt. Han kollade på mig flera gånger å sen kollade han på sin tass som var halvt täckt av snö. Tyckte det var lite märkligt beteende men jag fattade till slut att det var nånting där.

När jag frågade honom vad han hade där så flyttade han på tassen å där satt en  förskräckt liten  mus!

Den kilade snabbt iväg när Giz tog bort sin tass å Giz bara låg kvar och tittade på mus stackarn när den snabbt som ögat försvann i snön.

Han såg ganska så söt ut där han låg och kollade på sitt "byte" å han gjorde ingen som helst ansats till att anfalla musen heller. Gullvovve!

ANNONS
Av Camilla - 23 november 2010 16:15

Men nu vet jag varför jag dröjt så länge med att lägga ut träningsfilm....det tar ju en halv dag innan den är ute på nätet :)

Vi har nåt jäkla strul med uppkopplingen oxå så att det ta extra lång tid att surfa in på en sida å rätt som det är går det inte alls. Irriterande var ordet.

Ser på filsmsnuttar här och där hos kullsyskonen och det ser så bra ut överallt att man blir alldles till sig. Alla är verkligen flitiga och det ger så fina resultat :)

Vill inte vara sämre än att vi också kan visa våra små framsteg.....

Hala golv är inte det lättaste att tassa runt på när man är ivrig,ifall ni tycker att vi går väldigt sakta å försiktigt.

Av Camilla - 14 november 2010 13:34

Dagens utställning i Rättvik var snabbt avklarad. HP och andra bästa hane. Sen var vi klara :)

Kritiken löd:

"Fin hanvalp med bra proportioner,Bra uttryck men slarviga öron (Å här blir Sanna mycket förvånad va ;)

Korrekt bett. Kunde vara lite starkare i sin överlinje. Tillräckliga vinklar.Bra volym.Bra ben och tassar.Rör sig balanserat,men är av och till alltför stolt för sin svans. Lovande päls,behagligt temperament"  Gunilla Skallman.


Där ser man....svansen.....det visste jag inte, att dom inte fick ha en glad och stolt svans?? Å det var inte bara min Aussie som fick den kritiken....å detta med öronen. En hane i juniorkalssen med Helt perfekta öron fick även han "slarviga öron"??

Nåja då vet jag till nästa gång att jag får se till att Gizmo ser lite mer bedrövad ut när han ska vänstervarva ...så inte svansen vajar så väldigt. Hur gör man det om jag får fråga....jag trodde i min enfald att den glada svansen skulle ses som ett tecken på stolthet och glädje i ringen. Men vad begriper väl jag ....jag är ju bara en simpel gröngöling i utställningsringen :)

Bortsett från det så är jag nöjd med kritiken....men lite tråkit var det allt att  tävlingen var klar på två minuter :)

Nu är det iaf färdigsprunget på ett tag,få se sen om det blir nåt mer vänstervarv.

GRATTIS till kullsyster Pippi som (än så länge) blivit BIR i Enköping. Nu väntar vi med spänning på finalresultaten.

Ha det gott!


Av Camilla - 11 november 2010 08:50

Ett vintervitt landskap har vi här nuförtiden. Väldans vackert faktiskt....hoppas det får vara kvar ett tag och att temperaturen håller sig på en lagom nivå.

Håll i er för här kommer en kavalkad av snöiga bus bilder!

                      


Jag har har strul med mitt bredband och det verkar som jag inte har nån ip-adress....kanske det är därför som jag inte kan kommetera era bloggar??? Inte vet jag men en del tar emot inläggen och en del inte. Begriper mig inte på detta.

Utställningen är i Rättvik på söndan....för er som undrar :)


Av Camilla - 9 november 2010 11:10

Skrev nyss ett långt inlägg som försvann pga jävla nätstrul :(

Skriver ett nytt då.....

I lördags var bästaste fönstermontören här   . Såhär ställde han till det

  


Nytt fönster och en helglasad altandörr sitter i väggen nu :)

Värsta ljusinsläppet. 'gillas*

Idag hände en otäck incident på vår skogsrunda med Sofia och Aslan.

Hundarna far ju fram som galningar i skogen kors och tvärs,å idag kunde det ha sluta riktigt illa.

Gizmo sprang med full fart rätt in i en smal stock som stack ut som ett jäkla spjut på stigen!!

Skrek i högan sky och höll upp bakbenet. FAN va rädd jag blev....undersökte benet på engång men han visade inga tecken på smärta. PHU!

Uscha jag var säker på att vanten skulle vara röd av blod när jag känt på benet.

Tack och lov så gick allt bra. Han har inte haltat nåt efteråt heller.

Som vanligt efter vår runda så ser vovvarna ut som två träsktroll. Svarta och stinkande. Dypöl är guldpöl tydligen.

Gizmo och "Cujo"

  

På söndag är det dags för utställning igen. Har vi nån chans att gå vidare med denna bakhöga dragster :) Nåja...bortsett från det så är han ju en vinnare....å jag är väldigt opartisk i den frågan ;)  

    

Nu ska jag göra några roliga måsten....ha det gott och kör försiktigt. Snö väntas till kvällen har jag hört.Av Camilla - 20 oktober 2010 10:17

Gizmo och hans 10 syskon har nu passerat 8 månader :) Swoooosch va det går undan.

Här tränar vi på lita allt möjligt,en hel del lydnad och lite nytto grejer som till exempel att bära soporna till soptunnan. Den uppgiften tar Giz på största allvar....ja ni ser väl den stolta svansen :)

  

  

Varje morgon går han med husse och hämtar tidningen,har inte jag hunnit ur sängen när Gizmo kommer tillbaka in så bär han upp tidningen till sängen. Gullvovven   

Vi har ju tränat mycket på avlämning....det fungarar jätte bra nu. Han kommer in med föremålen utan krångel....han tom avlämnar i min hand! Brukar träna lite på att plocka/leta föremål inomhus. Här är ett urval på vad han hämtar upp. Han tycker verkligen att detta är roligt och tar glatt med sig föremålen trots det varierande materialet.

  

Apportbocken håller han för det mesta dom där 5 sekunderna som behövs i tävlings sammanhang.

Vi har äntligen hunnit med att träna på torsdagskvällarna på klubben med.  Trodde aldrig att det skulle gå så bra men jag hade tom Gizmo lös under träningen och han var fullt fokuserad på mig!! Åhh jag blev så stolt och glad att jag fånlog en hel vecka efter det.

Han har ju haft en förmåga att tappa öron och koncentration helt förut så jag blev verkligen imponerad av hans attityd.

Han är för övrigt väldigt pigg på att träna och verkar ha roligt genom hela träningspassen. Vi brukar sluta när det går som bäst :)

Men men det är inte bara lyckligt ,ibland är han billig,som när han rullar sig i grävlings skit!!! Duscha duscha äcklig vovve som stinker. Phu!

Så här snygg blir man efter en dusch och med nya täcket på. Det var kallt denna morgon.

  


Pappersrullar plockar han med sig så fort tillfälle ges.

  

Å så här mysigt har man i soffan efter en dusch (även denna dusch var efter ett skitrull ;).......han smyger värre än en indianmockasin. Vips så ligger han bara där å ser oskyldig ut.

  

Giz tycker väldigt mycket om sin familj å så här ser det ut varje gång nån familjemedlem går ut.

"Öjj vart ska ni.....kom genast hem"

    

Älskade underbara skithund!!

    

Av Camilla - 17 oktober 2010 19:02

Brukar inte vara den som ältar å babblar i tid och otid om mitt tillstånd men nu måsta jag bara få vräka ur mig lite!

Jag har ju som de flesta av er vet vid detta laget fått diagnosen fibromyalgi. I den diagnosen ingår bland annat minnes svårigheter....framförallt handlar det om närminnet. Senaste tiden så har jag varit ganska skrämmande virrig,å då menar jag inte "vardagligt" som de flesta så fint upplyser mig om.

När jag någon gång gett mig på att förklara hur det ligger till med minnet så möts jag oftast av ett litet skratt och ett "ja men jaaaaaaag är ju likadan. Åhhh du är inte ensam, Så har JAG varit jättelänge"

Jaså,det var ju interssant.....så ni vet alltså hur snurrig jag är innan jag ens hunnit berätta??? Wow!

Av det inser jag då den skrämmande sanningen...

Större delen av folket glömmer....

1 sina kortkoder i tid och otid....helt naturligt

2 glömmer att ta ur sitt kort ur kortläsaren

3 glömmer om hunden fått mat eller inte

4 går ut från affären utan varor och/eller plånbok

5 kan inte minnas vart man är på väg ens inne i sitt eget hus

6 minns inte större delen av konversationen man hade innan man lade på telefonluren

7 kan inte längre stava ordentligt

8 glömmer ord

9 minns inte det allra enklaste instruktioner

10 låtetexter som suttit  i ryggmärgen är plötsligt helt väck

11 kommer inte ihåg tidigare berättade saker,som man själv har sagt,

etc etc etc

ja detta kanske inte låter så ovanligt....bortsett från att det upprepas varje varje dag!!

Oftast kommer man ju på vad man sagt eller vad man gjort/hört om man tänker efter en stund....men så är det inte här .

Därför tycker jag att det verkar riktigt läskigt om de flesta därute går omkring och är lika förvirrade som mig.

Du arma värld säger jag bara.

Med anledning av detta jäkla minne och tilltagande dyslexi så blir blogginläggen färre och tyvärr bloggkommentarerna hos er likaså. Jag orkar inte skriva en massa å sen upptäcka att hälften är heltokigt stavat.


Jag läser bloggarna men orkar inte kommentera så ofta som jag vill.....tro för den saken skull inte att jag glömt er :)


Sådär ja nu fick ni ett långt inlägg...utan vare sig hundinfo eller glada tillrop :)

Det här är jag!

Omröstning

Du som besöker min blogg...har du hund?
 Ja
 Nej
 Har haft
 Tänker skaffa

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2016
>>>

Sök efter gamla inlägg

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

SUGARWIND´S

RSS

Mina besökare idag

Följ bloggen

Följ ♣hundar och ungar och lite till♣ med Blogkeen
Följ ♣hundar och ungar och lite till♣ med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se