♣hundar och ungar och lite till♣

Direktlänk till inlägg 22 maj 2014

STRESSHANTERING

Av Camilla - 22 maj 2014 07:48

Ja hur svårt kan det vara att lyda ett enkelt råd som att "Nu får du ta det lite lugnt ett tag"??

Svårare än nån kan tro när man hela tiden känner alla "måsten! Men kan undra för vem skull man håller på att stressa ihjäl sig.

Jag själv tex....har svårt att sitta ner och bara ta det lugnt när jag känner att jag borde väl göra annat nu när jag har en stund över ist för att sitta här å lata mig!!

Plocka tex...det är jag jävligt bra på...PLOCKA...ja men ni hör väl......är det viktigare att PLOCKA än att ge sig själv en liten stund.....oftast består plockandet i helt onödiga saker som INGEN märker utom jag.

Maken försöker på bästa sätt att hindra mig från detta men då kan jag känna att jag blir irriterad på karlstackaren.....fatta att jag MÅSTE göra det å det å det nu INNAN jag sätter mig.

Fräser då att jag blir ÄNNU mer stressad av att INTE får göra klart allt. Vadå allt?? Allt kan omöjligt vara klart hela jäkla tiden,då kommer jag ju aldrig att hinna sätta mig ner å få den där återhämtningen.

Exempelvis när vi ska ut på morgonpromenad maken och jag.....vi äter frukost (som jag dukar av innan vi ätit färdigt) å sen ska vi gå ut. Maken gör sig klar och går ut.....å vad gör jag? Jo jag måste bara göra klart allt innan jag går vilket resulterar iatt jag blir superstressad redan innan jag ens kommit ut ut köket.

Å där ute står maken å trampar å väntar.....han kan minsann bara gå ut utan att göra klart allt!

Helt rätt är det tycker jag för det andra kan faktiskt vänta tills vi kommer hem igen!

Nu är det inte bara frukostdisken jag menar med att allt ska vara klart innan morgonrundan utan det är ju ....ja allt.

Maken hjälper faktiskt till här hemma han med OM HAN HINNER vill säga......innan jag har plöjt fram och gjort allt.

Ni fattar att det är sjukt....att man redan innan man börjar laga mat tex så har man plockat undan disken osv i det oändliga!

Dammsuga har jag med mani på. MINST en gång om dagen...ibland flera *skäms*

Möblerna i huset ska stå rakt å jag blir skitstörd på sneda parkeringar med bilen om hjulen står snett! Men snälla hjälp mig!

För vems skull håller jag på med detta....är det nån som tycker att jag är en dålig människa om det är lortigt (läs några grässtrån eller liknade) på golvet?

Det är mitt hem och det är jag som bor här och jag har det väl som vi vill ha det??

Men det ligger lite över mig att att man ska ha det fint och välstädat,matchande porslin och olika serviser för olika högtider.

Vad är det för fel på papperstallrikar? Hahaha.....jag tror väl inte att nån som hälsar på här sitter å tänker...men guuud.....omaka kaffekoppar?? Här var det dammiga lister....vad är det där för gardiner...de passar ju inte alls . Rumsbordet står snett och det ä intorkad jordgubbsylt lite här å där i köket.


Det blir ohållbart att håll på så här särskilt när jag på sistone har jobbat mer ä jag nånsin gjort! Tröttheten har varit total och stresspåslaget enormt!


Nu har jag i "läxa" att träna på att inte dammsuga varje dag....att sitta ner å bara vara utan dåligt samvete.....njuta av sådant som jag mår bra av helt enkelt. Finns massor av "måste" som jag kan ransonera bort. Jag vet ju det men det är så himla svårt.

Tur att man kan skoja om sina sjuka manier iaf....jag som retade en vännina att hon borde söka till outsiders utan at veta att jag själv platsar för en huvudroll i serien =)


Det vore kul om ni kommenterade....för vad jag förstår så är det inte bara jag....


Hej på en sväng...nu måste jag......INGENTING  

 
 
Carola

Carola

22 maj 2014 09:22

Åh inte är du ensam inte.. Har precis fått en liknande ordination... Jag är alltid superstressad över alla måsten och över att vara den perfekta mamman.... Nej mer "bara va å njuta tid" åt folket :)

http://Www.nattsrad.se/carolajas

 
Carola

Carola

22 maj 2014 09:24

Haha så stressad så jag inte ens fick blogg adressen rätt :-P

http://www.nattstad.se/carolajas

Camilla

22 maj 2014 09:54

Haha :-)
Ja vafan stressar man sådär för?
Njuuut mer :-)
Kram!

 
Ingen bild

Ann

22 maj 2014 09:57

Jag var stressad tidigare och när jag blev dålig så blev det ännu värre. Den kroniska smärtan jag lever med har gjort mig så att jag som du irriterar mig på t.ex om en stol står lite snett etc. Detta är påfrestande då familjen tycker att man är löjlig, irriterande och snudd på kontrollfreak. Men min smärta orsakar stress tyvärr. Och det är svårt att ta sig ur detta utan hjälp. Kram

Camilla

22 maj 2014 21:07

Précis så är det ju Ann!
Får du nån hjälp med att hantera din smärta/stress?
Tycker man i det mesta får klara sig själv tyvärr om man inte orkar ligga på och kräva att man ska bli hjälpt.
Kram på dig!

 
Inger

Inger

24 maj 2014 21:33

Hej Camilla!

Jag tror jag ligger i lä ... kan faktiskt sätta mig i soffan med fötterna på bordet och bara klicka datorn fastän det dräller av tidningar på bordet och annan bråte, har nog blivit bättre med åren och några personliga vurpor senare. Livet rullar på och ingen annan gör nåt, så varför ska jag bara göra tråkiga saker typ dammsugning och inte det som jag egentligen vill hålla på med. Men det där med hemläxan var bra, hoppas du lyder och tar det lugnare ... välkommen tillbaka när du känner dig bättre/kram Inger

http://www.snartmormor.bloggagratis.se

Camilla

24 maj 2014 21:48

Ja jag ska ta min läxa på allvar och jobbar på det där med avkoppling.
Tycker det går riktigt bra och vädret gör nog sitt till med :)
Håller med dig, tråkiga saker hinns väl med vad det lider vettja.

Tack Inger. Kommer tillbaka så fort jag återhämtat mig.
Kram!!

 
Marie

Marie

26 maj 2014 10:53

Låter jobbigt att inte ge sig chansen att varv ner, men kanske har det att göra med smärtan/värken (som kanske känns mer om du/man stannar upp?, eller har värken orsaktas av detta dilemma?) Ibland önskar jag att jaf vore mer som du, inte kul om det är tvärtom heller: att det läggs för mycket "på hög" så det sedan är svårt att orka och greppa hur och var att börja reda upp och ut och undan! LAGOM och BALANS är bäst förstås! Bra att du iaf är medveten om detta (ett grässtå har nog ingen dött av ;-))

http://www.123minsida.se/Minos

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Camilla - 18 maj 2016 16:51


Idag träffades jag och Lena för att ge hundarna ännu ett spår. Denna gång hade vi handskar på då vi la ut varandras spårapporter! Kan ju hända att spårläggaren på tävling använder handskar å då blir det kanske inte lika mycket vittring g på pinnen...

Av Camilla - 14 maj 2016 15:02

I jordens busväder var det dags att debutera i spåret. Snö och regn om vartannat!Humle släpptes ut på spåret och spårade jättefint....ända fram till slutpinnen å då var våran chans förbi. Minst en pinne plus den sista måste hittas om man ska bli godk...

Av Camilla - 26 augusti 2014 07:38

Till slut kom även vänninans nya stjärna till sitt hem i Nås. Dundra,en landseer som är fyra veckor yngre än Humle. En riktig supernalle <3   Vi är många å på vår brukshundklubb som har valp nu nu så vi ska försöka att träffas med våra valpar ...

Av Camilla - 6 augusti 2014 11:45

Efter evighetslång väntan blev det då äntligen dags att åka till Norge och Kennel Skogsjenta för att hämta hem en till kamrat! 10 Juli åkte jag och Maria till Anne Chatrine för att hämta varsin valp. Med oss hem fick vi Humle och Rolex ,två bröder...

Av Camilla - 17 december 2013 11:34


....fast den verkar vara helt bortglömd =)   Facebooks fel ju....man skrive det mesta där nuförtiden men ett blogginlägg är ju alltid trevligt.     Hur står det till här då nuförtiden? allt är bara bra bortsett från att jag fuskat med hun...

Det här är jag!

Omröstning

Du som besöker min blogg...har du hund?
 Ja
 Nej
 Har haft
 Tänker skaffa

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Sök efter gamla inlägg

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

SUGARWIND´S

RSS

Mina besökare idag


Skapa flashcards