♣hundar och ungar och lite till♣

Direktlänk till inlägg 2 mars 2011

Checkpoint 2

Av Camilla - 2 mars 2011 08:51

Igår var det ridhusträning igen. Denna gång var det många ekipage där vilket naturligtvis innebar massor av störning för Gizmo. Lite väl mycket kanske =)

Oj oj vad han lät.....som en ringsignal......och inte alls intresserad av matte.

Med de goda råden som jag fått av er så satte vi iaf igång med träningen.

Vi höll oss på kanten och la inte så mycket vikt på alla moment utan gjorde som en klok person sa......gör det som han kan bäst och ha roligt däremellan. Körde korta pass.....ff och inkall vilket han kan bäst av momenten.  Han släppte fokus från mig (vilket var måånga gånger) men så fort han kollade på mig (utan att ljuda) så blev det belöning.

Kännde mig väldigt stressad först av hans ljud och ofokus,men sen ,när jag fatta att jag måste sänka kraven på honom så gick det bra.

Inte rätt av mig att han ska klara svåra moment med så mycket störning när han är inte är van. Det får vi bygga upp sen när han känner sig trygg i omgivningen av lekande och skällande hundar.

Summan av det hela.....tävlingsdebuten kändes långt borta igår....men sen hör jag några bevingade ord i mitt huvud "det är inte medvinden som får draken att flyga"

=)

Vi får jobba på och jag hoppas att snön försvinner snart så man kan träffas och träna i grupp.....däremellan jobbar vi på finlir och stadga....utan ljud ;)

 
 
Liza, Lotus&Pax

Liza, Lotus&Pax

2 mars 2011 09:20

Vad kul att ni fick till det till slut i alla fall! Jag börjar tro att Pax är en total bortbyting, han är ju ingenting som sina bröder, ha ha!

http://www.lizashundar.bloggplatsen.se

 
Madelene Milton & Melker

Madelene Milton & Melker

2 mars 2011 10:29

Milton är trött fortfarande...Hehehe!
Jag var trots pip nöjd med gårdagens träning, inga utfall och knappt nått skällande gör min dag vet du! ;)
Vi har förhoppningsvis en lång tävlingskarriär framför oss som vi sa igår så lite kämpande i början gör det bara roligare sen! =D

http://maddy81.blogg.se

 
Sofie

Sofie

2 mars 2011 10:31

Visst är det frustrerande när man tagit sig till klubben/ridhuset och inser att man inte kommer kunna få till någon vettig träning som man tänkt sig men jag har lärt mig att tänka om. Nu har jag attityden "kanon, vad bra med så mycket störning det behöver vi träna på" och så kör vi enkel fokusträning. Momenten tränar vi in på annan plats där han klarar av det. Jag är övertygad om att lär de sig bara att fungera i störiga miljöer så kommer det inte bli några problem att föra in momenten där sedan också. Det kanske tar lite längre tid att komma ut och tävla men tänk vilken fin grund man har att stå på sedan om man låter det ta den tiden och dessutom, hur kul är det om man nått sina tävlingsmål när hunden är 3 för vad ska man göra sedan då?! ;)
Det kommer bli kanonbra för er!

http://aussiemonster.se

 
Carolin

Carolin

2 mars 2011 10:39

Du får ta dig hit till körhuset och träna, både ny miljö och hundar!

De sista gångerna innan uteträningen börjar är det okej att betala på plats, så det är bara att dyka upp! Vore kul att ses!

Kramkram!

http://www.arrdiz.se

 
Maria

Maria

2 mars 2011 12:15

Vad kul att det gick bra tillslut! :) Om du vill ha ett tips med fokus som har fungerat för oss är att träna när ni är i bullrig miljö, centrum p-plats, ridhus el liknande låt honom sitta i fot position och ha ögonkontakt med dig, säg fot, stå stilla, tittar han, belöna, om inte sno belöningen. Det har varit jätte bra fokusträning för mig och Cash, han klarar att ha kontakten mycket längre inne än utomhus, men han börjar få en bra tid även ute på appellplanen. :D Det kanske ni redan har tränat på men det är en riktigt bra grund :)

http://www.marycash.se

 
Frida

Frida

2 mars 2011 20:58

ååå vet precis känslan när tävling känns så långt bort, när de går så bra utan störning, men som Sofie skriver och du sj, man måste sänka kraven,,,men jag har så svårt för de,,,så jag måste nypa mig i armen;) kul att det gick bra tillslut;)

http://www.tenghede.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Camilla - 18 maj 2016 16:51


Idag träffades jag och Lena för att ge hundarna ännu ett spår. Denna gång hade vi handskar på då vi la ut varandras spårapporter! Kan ju hända att spårläggaren på tävling använder handskar å då blir det kanske inte lika mycket vittring g på pinnen...

Av Camilla - 14 maj 2016 15:02

I jordens busväder var det dags att debutera i spåret. Snö och regn om vartannat!Humle släpptes ut på spåret och spårade jättefint....ända fram till slutpinnen å då var våran chans förbi. Minst en pinne plus den sista måste hittas om man ska bli godk...

Av Camilla - 26 augusti 2014 07:38

Till slut kom även vänninans nya stjärna till sitt hem i Nås. Dundra,en landseer som är fyra veckor yngre än Humle. En riktig supernalle <3   Vi är många å på vår brukshundklubb som har valp nu nu så vi ska försöka att träffas med våra valpar ...

Av Camilla - 6 augusti 2014 11:45

Efter evighetslång väntan blev det då äntligen dags att åka till Norge och Kennel Skogsjenta för att hämta hem en till kamrat! 10 Juli åkte jag och Maria till Anne Chatrine för att hämta varsin valp. Med oss hem fick vi Humle och Rolex ,två bröder...

Av Camilla - 22 maj 2014 07:48

Ja hur svårt kan det vara att lyda ett enkelt råd som att "Nu får du ta det lite lugnt ett tag"?? Svårare än nån kan tro när man hela tiden känner alla "måsten! Men kan undra för vem skull man håller på att stressa ihjäl sig. Jag själv tex....har...

Det här är jag!

Omröstning

Du som besöker min blogg...har du hund?
 Ja
 Nej
 Har haft
 Tänker skaffa

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök efter gamla inlägg

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

SUGARWIND´S

RSS

Mina besökare idag


Ovido - Quiz & Flashcards