Vi gör i ordning julskinkan dagen före julafton. En riktigt god skinka ska naturligtvis ungsbakas tycker vi. MUMS!
Många, som både jag och min sambo har frågat,säger att "jooo visst gör vi skinkan i ugnen".
Ja ni har den inne i flera timmar alltså undrar vi då. "Näää i några minuter bara när den griljeras" får vi ofta till svar.
Men snälla männsker utbrister vi då. Menar ni att ni har färdigkokt skinka!!?? Det är ju inte ens i närheten av en ungsbakad!
Så lyd ett gott råd kära vänner om ni nu endast skulle ha fått smaka på kokt julskinka.
Gör den i ugnen för bövelen!
Ja men det är så lättvindigt med en färdig kokt menar många. Men det kan jag säga att det är med ungsbakad oxå. Rulla in den i folie bara så sköter den sig helt själv i ugnen i några timmar.
Ni kommer inte att ångra er,promise!
Så där ja nu ser jag fram emot många härliga kommentarer omkring detta.
Natti natti!!!
Annelie
26 november 2008 21:25
Håller helt med. Att göra skinkan själv är inte bara för smaken det är för hela grejen. Man gör den själv. Något år har vi köpt en färdig (min man kan oftast inte nöja sig med bara den vid jul, han vill gärna ha en till) och jag kan tycka att visst smakade den skinkan gott, men det är inte det samma.
Här har vi oxå dragit igång med advents stök och det blir såååå mysigt.
Ha det gott
http://www.vitaalvan.se
frippe
26 november 2008 21:33
Japp!! Håller med du!!Fast jag gör den inte själv det är min svärfar som gör den åt oss, den smakar mumma!!!
Det där med stek är inte min starka sida. Det blir lixom aldrig bra vad jag än gör!!!
Men det ska vara hemma gjord gröt,knäck, pepparkakor och lussekatter. "smile"
Jag ska nog upp med advents stakarna på Fredag, jag jobbar också hela helgen.
Nu får du in och titta på en gravid tik och valpar som jag träffade idag!!
Kramizz och god natt på er!!
Tessan
26 november 2008 22:07
Men herre jösses, KLART ATT MAN FIXAR TILL JULSKINKAN SJÄLV!!! Jag ungsbakar oxå men lägger den först ett tag i vatten så den får dra ur lite salt. Min mamma kokade alltid skinkan och den blev bara så super duper god!
Så fram med folie eller kastruller för inte fasen köper man färdig kokt dallrande skinka, då skulle jag hellere köpa färdiga köttbullar...men dom gör jag NATURLIGTVIS själv oxå:)!!
Kramis!
http://www.ackebus.se
Cavvetjejernas matte
26 november 2008 22:09
Jag kokar skinkan dagen före julafton. Det luktar så underbart gott och då får man den där riktiga julkänslan. Kokar gör jag mest för att jag vill ha spadet till dopp i grytan på julafton.
Efter att skinkan grilljerats, (kvällen före julafton) provsmakas den med en god senap på nybakt bröd till en tallrik risgrynsgröt.
http://www.cavaliersajten.bloggagratis.se
malte o snokens matte
27 november 2008 11:59
vi ugnsbakar skinkan på kvällen före julafton och sen när vi griljerat den tar vi en skinksmörgås o en sup!
Marianne
28 november 2008 00:24
Den skinkan som ska stå på julbordet fixar jag själv till. Ibland kokar jag i en gryta och ibland så blir den ungs bakad. Allt efter tid och lust. Men jag köper även färdigkokta som jag enbart griljerar. Dem har vi som pålägg under vardagsveckorna.
Ha det gott
http://www.ekoxenskennel.se